Home » National » Ministrul Educației a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta

Ministrul Educației a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor al lui Victor Ponta

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a semnat luni ordinul de ministru prin care se retrage titlul de doctor acordat în 2003 fostului premier Victor Ponta, au anunțat oficiali din ministerul Educației, decizia putând fi atacată în instanță de către Ponta. 

În ordinul de ministru emis luni se arată că „se retrage titlul științific de doctor în domeniul drept, acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din București, conferit prin ordinul ministrului Educației, Cercetării și Tineretului, nr 5663 din 15.12. 2003”.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor Diplomelor și Certificatelor Universitare a respins în data de 27 iulie contestația lui Victor Ponta la decizia consiliului de retragere a titlului de doctor.

„Consiliul general al CNATDCU s-a pronunțat cu 37 de voturi din 47 pentru respingerea contestației. Cu alte cuvinte, decizia consiliului general menține raportul comisiei de analiză a sesizării, care constată plagiatul tezei de doctorat și propune retragerea titlului de doctor”, a declarat pentru MEDIAFAX, în data de 27 iulie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei. 

CNATDCU a decis în data de 30 iunie să recomande Ministerului Educației retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta.

La 18 iunie 2012, ediția online a revistei Nature a publicat știrea că Victor Ponta, „prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secțiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicații anterioare, fără să pună referințe exacte.

O prima decizie a CNATDCU a fost dată pe 29 iunie 2012, în care membrii comisiei susțineau că Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvânt cu cuvânt.

De altfel pe 17 iulie 2012, Comisia de Etică din cadrul Universității București a decis în unanimitate că este vorba de plagiat. Mai mult potrivit comisiei, acesta a plagiat intenționat, găsindu-se pasaje copiate în 115 pagini din cele 297 . Singura comisie care l-a absolvit de vină a fost Consiliul Național de Etică, care e decis în data de 18 iulie 2012 că Ponta nu a plagiat.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: