Home » Justitie » 69 de persoane, depistate muncind fără forme legale în județ. Au fost date amenzi de 650.000 de lei

69 de persoane, depistate muncind fără forme legale în județ. Au fost date amenzi de 650.000 de lei

Un număr de 69 de persoane au fost depistate, în primele șase luni, de către inspectorii ITM Vaslui muncind fără forme legale, în special în domeniul construcțiilor, pe lângă amenzile de 650.000 de lei fiind întocmit și un dosar penal pe numele patronului unei firme.

Gheorghe Chirvase, director ITM Vaslui (2)Munca fără forme legale reprezintă încă o mare problemă pentru județul nostru. Chiar dacă numărul cazurilor celor care muncesc ”la negru” a scăzut comparativ cu anii din urmă, există în continuare firme care preferă să folosească oameni în diverse activități, fără a le fi întocmite formele legale de angajare. Drept dovadă sunt cele 69 de persoane depistate de la începutul anului care desfășurau diverse activități la patron fără a fi angajați sau măcar să aibă statutul de zilieri.

Din păcate, acest fenomen se pare că nu poate fi combătut în totalitate. Drept dovadă, încă mai există administratori de firmă, în special în domeniile construcțiilor și agriculturii, care folosesc forță de muncă fără forme legale. Mai mult decât atât, am identificat un angajator care avea șase persoane fără contracte, ceea ce a condus la întocmirea unui dosar penal”, a declarat inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Pentru fiecare caz de muncă nedeclarată, angajatorii au fost sancționați cu amenzi cuprinse intre 10.000 și 20.000 lei, valoarea totală a amenzilor ridicându-se, în primele șase luni, la 650.000 de lei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: