Home » Administratie » Ce le-a pregătit primarul Boroș bârlădenilor care vor să-și construiască balcoane la parterul blocului!

Ce le-a pregătit primarul Boroș bârlădenilor care vor să-și construiască balcoane la parterul blocului!

După luni întregi de minunate promisiuni, Dumitru Boroș dă prima interdicție în calitate de primar al Bârladului: balcoanele mamut de la parterul blocurilor vor deveni istorie.

Consiliul Local Bârlad a aprobat în ședința de pe 1 august un proiect de hotărâre inițiat de primarul Boroș prin care se interzice construirea de balcoane dacă suprafața acestora depășește proiecția balconului de la etajul superior.

Măsura vine să stopeze haosul instalat după 1989 în ceea ce privește disciplina în construcții. Sub paravanul autorizației de amenajare a unui simplu balcon la parter, sute de locuitori ai urbei și-au ridicat locuințe în toată puterea cuvântului pe lângă apartamentul inițial. Dacă în cazul unora dintre ei nevoia de spațiu este un lucru de înțeles, alții și-au dublat apartamentele și nu pentru a le crea condiții de locuit copiilor, ci pentru a dezvolta afaceri serioase.

Exagerările au ajuns până acolo unde proprietarii de locuințe de la parter cereau aprobarea construirii de balcoane de câteva zeci de metri. Anul trecut, una dintre aceste cereri a provocat un imens scandal în Consiliul Local. Solicitantul dorea un ”balcon” de 40 de metri pătrați, în acel moment fiind sprijinit cu o gură cât o șură de consilierii PSD.

Aceeși consilieri care, de astă-dată, nefiind proiectul partidului lor, au pozat în lupi moraliști și, cu vigilență maximă, au cerut chiar crearea unui ”regulament” care să nu se limiteze la balcoane, ci să vizeze toate situațiile ce ar putea escalada. Ce bun ar fi fost un asemenea regulament și în ultimii 16 ani, cât partidul lor a condus orașul!

Primarul Boroș le-a cerut ca, deocamdată, să aprobe interzicerea construirii balcoanelor cu suprafață mai mare decât cele aflate la etajul superior, propunându-le ca în lunile care urmează să lucreze la regulament: ”Pentru cei care vor extinderea apartamentelor pentru a-și face cabinete medicale, de avocatură, frizerii etc. vom veni cu un regulament. Nu mai mutilăm orașul cu tot felul de construcții pe lângă blocuri”. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

One comment

  1. pozati, va rog balconul de la cabinetul de avocatura, sa vedem ce e cu el si cu hot.

%d blogeri au apreciat: