Home » Administratie » Panouri solare la Spitalul de urgență „Elena Beldiman”

Panouri solare la Spitalul de urgență „Elena Beldiman”

De la anul, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad ar putea beneficia de apă caldă și încălzire pe timp de iarnă, mult mai ieftine, pe baza de energie solară.

Săptămâna aceasta, reprezentanți ai Primăriei Bârlad au avut o întâlnire la Iași cu o  firma care a executat în 2010 un studiu de fezabilitate în cadrul proiectului de investiții „Completarea sistemului clasic de încălzire cu sistem ce utilizează energia solară la Spitalul «Elena Beldiman»”. Acest studiu va trebui reactualizat întrucât în 2011, când a fost depus, nu a primit finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) din lipsă de bani, iar între timp noul ghid de finanțare a programului privind instalarea sistemului de încălzire ce utilizează energia solară a suferit unele modificări. Ghidul se află deocamdată în dezbatere publică.

Reprezentanții Primăriei spun că proiectul are mari șanse, iar depunerea cererii se va face, probabil, luna viitoare. Banii europeni vor veni prin intermediul AFM, iar investiția va fi deosebit de rentabilă. Specialiștii cred că prin încălzirea cu panouri solare, costurile cu agentul termic suportate de spitalul bârlădean se vor reduce cu 30% – 40%. Reactualizarea studiului de fezabilitate urmează să fie făcută de firma ieșeană contra unei sume modice de 2.000 de lei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: