Home » Sport » Weekend plin de fotbal la Vaslui. Începe Summer Cup!

Weekend plin de fotbal la Vaslui. Începe Summer Cup!

În acest weekend vasluienii se vor putea delecta cu începutul unei noi ediții a turneului de fotbal Summer Cup Vaslui. Vineri, sâmbătă și duminică, terenul sintetic de la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui găzduiește nu mai puțin de 11 meciuri de fotbal care au loc sub egida Asociației Județene de Fotbal Vaslui.

În organizarea evenimentului se implică și Primăria Vaslui alături de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui. Competiția este organizată pentru fotbaliști profesioniști dar și amatori, la trei categorii de vârstă. La Turneul Open participă nouă echipe care au fost plasate în trei grupe. În Grupa A se duelează PNV cu Inter Traian și Racova Pușcași, în B se întâlnesc Spartanii cu Emma și A.S Solidar, iar în ultima grupă vor avea loc meciuri între Victoria Morandi, Ciucaș United și Inter Moara Domnească. Cea mai mare concurență va fi la turneul Under 19 unde vor participa nu mai puțin de 11 echipe, împărțite în patru grupe. Pentru a spori spectaculozitatea competiției, organizatorii au mărit vârsta maximă permisă pentru a participa la 19 ani, lucru care s-a dovedit inspirat. Anul trecut la competiția de tineret au participat doar cinci echipe: SC PC, Lupii, Boca Juniors, Sporting Gheorghe Racovită și FC Magista în timp ce anul acesta vor concura nu mai puțin de 11.

Grupa A va fi disputată de SC PC, LPS Vaslui și All Stars. În B se duelează Boca Juniors și Sporting Juniorul 2002. Grupa C aduce la start pe FC Magista, Juniori și Unirea Ana Ipătescu, iar în D luptă pentru supremație Spartanii, Black Titans și Vaslui Juniors. O altă noutate adusă anul acesta competiției este organizarea unui turneu de Old Boys (39+), care va fi sigur disputat de Racova Pușcași, Spartanii și Victoria Morandi, dar sesiunea de înscrieri este încă deschisă. Cei care doresc să facă parte din spectacolul fotbalistic direct de pe terenul de joc se pot înscrie prin email la summercupvaslui@yahoo.com, sau la telefon: 0740.018.947, ori pe www.facebook.com/summercupvaslui.

Turneul Open a fost adjudecat anul trecut de PNV, care a câștigat finala în trei, după 1 – 1 cu Victoria și 2 – 0 cu Spartanii. La secțiunea juniori, SC PC a câștigat trofeul după ce a trecut în finală de FC Magista. Pe trei s-a clasat Boca Juniors.

gheorghita bogdan„Ne bucură faptul că s-au înscris mai multe echipe comparativ cu ediția de anul trecut, iar cel mai încântat sunt la Under 19 unde participă de două ori mai multe echipe decât în 2015. Juniorii sunt sufletul turneului, pentru că după fiecare ediție sunt remarcați măcar zece, care fac pasul în câțiva ani în campionatele de juniori sau în loturile unor echipe de Liga a IV-a sau a V-a. Am reușit să preluăm și echipele de la Winter Cup prin mărirea vârstei limită la turneul pentru juniori. Important e că îi aducem pe tineri în planul sportiv și îi familiarizăm cu spiritul competițiilor de fotbal, lucru care îi ajută în dezvoltarea unui caracter corect. Sărbătorim tineretul și spiritul orașului, pentru că desfășurăm această competiție concomitent cu Zilele Culturale ale Orașului Vaslui. Ne bucură în egală măsura că avem echipe precum Racova Pușcași, care fac deja parte din tradiția competiției, dar și echipe noi care ni se alătura an de an, precum Inter Moara Domnească la această ediție”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, președintele Asociației Județene de Fotbal Vaslui. (George PROCA)

Program:

Vineri

18:00 – SC PC – LPS Vaslui (U19 A)

18:50 – PNV – Inter Traian (Open A)

Sâmbătă

08:00 – Sporting Juniorul – Boca Juniors (U19 B)

08:50 – Juniori – Unirea Ana Ipătescu (U19 C)

09:40 – Black Titans – Vaslui Juniors (U19 D)

10:30 – EMMA – AS Solidar (Open B)

11:20 – Ciucaș United – Inter Moara Domnească (Open C)

18:00 – All Stars – SC PC (U19 A)

18:50 – Boca Juniors – Sporting Juniorul (U19 B)

Duminică

18:00 – FC Magista – Juniori (U19 C)

18:50 – Spartanii U19 – Black Titans

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: