Home » National » Daniel Horodniceanu (DIICOT): Verificam verdicitatea celor aparute in media despre traficantii de arme; sunt nepotriviri

Daniel Horodniceanu (DIICOT): Verificam verdicitatea celor aparute in media despre traficantii de arme; sunt nepotriviri

Seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Daniel Horodniceanu, afirma ca institutia pe care o conduce verifica informatiile aparute in media cu privire la traficanti de arme din Romania, precizand insa ca exista „multe necunoscute si nepotriviri”.

„Verificam veridicitatea celor aparute in media astazi. Sunt multe necunoscute, sunt multe nepotriviri. Pare putin ciudat ca traficantii de arme s-au lasat fotografiati de jurnalistii britanici si mai ales ca lasa de inteles ca traficantii stiu ca sunt jurnalisti”, a declarat duminica Horodniceanu, pentru Agerpres.

Mai multi jurnalisti de investigatie de la Sky News au venit in Romania pentru a se intalni cu traficanti dispusi sa vanda armament unor cumparatori din Europa Occidentala, relateaza postul de televiziune britanic.

Dupa luni de negocieri, Sky News a fost ghidata spre o zona indepartata din Romania pentru o intalnire cu membrii unei bande de traficanti pregatiti sa arate de ce oferta dispun. „Nu este niciun subterfugiu aici. Ei stiau ca noi suntem o institutie de presa care doreste sa ilustreze modul relativ usor de procurare a unei arme si credeau ca vom cumpara arme. Noi nu am facut asta, ceea ce a complicat putin lucrurile. Ceea ce este esential este ca lor nu le pasa daca eram pregatiti sa platim. In timpul intalnirii noastre ne-au spus clar ca ar vinde absolut oricui – celor ce jefuiesc banci, criminalilor in masa sau teroristilor, fara nicio deosebire”, a explicat unul dintre jurnalistii britanici.

„Le aducem din Ucraina impreuna cu munitia, cat de multe doriti”, a spus unul dintre membrii bandei de traficanti de arme. Acesta a precizat ca banda lui se ocupa doar de arme de foc, dar are legaturi stranse cu alta banda, specializata in armament greu, grenade si mine. Printre armele prezentate jurnalistilor britanici erau si pusti cu luneta, de ultima generatie. Una dintre ele, care costa 3.000 de euro, era un model austriac Steyr.

Armele sunt aduse din Ucraina in Romania, inainte de a fi livrate de alta banda infractionala catre Europa Occidentala si Orientul Mijlociu. Insa Europa Occidentala este principala destinatie, noteaza Sky News.

Sursa: hotnews.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: