Home » Administratie » Ce are de ascuns Dumitru Buzatu de nu i-a arătat lui Dragnea adevăratele frumuseți ale Vasluiului!

Ce are de ascuns Dumitru Buzatu de nu i-a arătat lui Dragnea adevăratele frumuseți ale Vasluiului!

de Simona MIHĂILĂ

Vuiește presa centrală de vestea că Liviu Dragnea, șeful cel mare al PSD, aflat în vizită în județul Vaslui la finele săptămânii trecute, și-a revenit cu greu din admirația pentru Parcul Copou din Vaslui.

”Parcul Copou din Vaslui este cel mai frumos și mai îngrijit parc din România. Știu că o să sară mulți primari. Invit pe toți să vină să vadă cum este îngrijit, cum a fost gândit și, poate dincolo de orgolii, învață fiecare. Este o realizare extraordinară cu care toți cetățenii se pot mândri cum arată”, a afirmat Liviu Dragnea.
dragnea-vizita-vaslui-buzatuLaudele lui Dragnea nu pot decât să ne umple de bucurie. Cel mai mândru dintre toți trebuie să fi fost Dumitru Buzatu, șeful organizației județene a PSD și președinte al Consiliului Județean Vaslui.

E de mirare, totuși, că Buzatu, în calitatea lui de gazdă și de ghid al lui Dragnea, s-a limitat la a-i arata doar câteva dintre frumusețile Vasluiului. Din prea multă modestie să nu-l fi călăuzit pe meleagurile pitorești ale acestui județ de poveste?

Dragnea ar fi avut cu adevărat ce să vadă dincolo de asfaltul și de trandafirii roz care smălțuiesc municipiul Vaslui. Grație ziariștilor cărați tocmai de la București pentru a scrie de bine, județul nostru ar fi avut șansa unei promovări gratis în topul celor mai bucolice zone ale României.

Cum a ratat Dragnea momentul exploziei asfaltului în centrul Bârladului!

avarie-apa-centru2Păcat, domnule Dragnea, că n-ați văzut Bârladul! Cea mai nouă atracție turistică se află în inima orașului și se numește ”Fântâna surprizelor”. Nu, nu e vorba de ”Păpădia” din fața primăriei. Pe aceea am primit-o de pomană.

E vorba de fântâna arteziană din fața Bisericii Domneasca, fântână care are obiceiul de a țâșni din pământ în mod neprevăzut, deplasându-le trecătorilor turul pantalonilor cam de două ori pe săptâmână. Elementul spectaculos e dat de faptul că niciodată nu țâșnește din același loc. Unii spun că, de fapt, ar fi bătrâna conductă de apă a orașului, ieșită din garanție de peste un sfert de secol. Pentru reparația ei și a altor conducte din județ, Uniunea Europeană ne-a băgat în traistă o finanțare de 100 de milioane de euro. Ar fi fost o bună ocazie să-l întrebați pe domnul Buzatu de ce a pierdut județul Vaslui această finanțare. S-ar putea să vă fi răspuns că fundul traistei era spart, iar banii… s-au scurs!

Pitoreștile smârcuri din Podeni și Munteni

Alte două zone cu potențial turistic în Bârlad ar fi cartierele istorice Munteni și Podeni, situate la numai doi pași de centrul Bârladului. V-ați fi umplut de admirație, domnule Dragnea, dacă ați fi văzut cum reușesc miile de familii de aici să conserve obiceiuri vechi de secole: WC-urile sunt în spatele curților, iar apele uzate (zoaiele, cum le spunem în limbajul nostru autohton) sunt aruncate direct în drum sau în șanțurile săpate special pe lângă gard. Conform tradiției, cum s-ar spune!

Aspect dintr-un bidonville, periferia Mumbai. Nu, străduță cartier Podeni, Bârlad, 2016.

Aspect dintr-un bidonville, periferia Mumbai. Pardon, străduță din cartier Podeni, Bârlad, 2016.

Dacă ați fi ajuns și pe străzile neasfaltate ale acestor cartiere ați fi avut șansa unor băi de praf din cap până în picioare, cu efect garantat pentru frumoasa cămașă albă și scrobita pe care ați purtat-o in timpul vizitei. Desigur, vă poftim și pe timp de ploaie, pentru că și atunci tradițiile seculare sunt perfect păstrate: noroiul trece dincolo de glezne, iar bălțile adânci și întinse oferă toate satisfacțiile posibile, mai puțin pescuitul.

Dar lipsa peștelui din băltoacele cartierelor Podeni și Munteni nu îi deranjează pe localnici foarte mult. Au parte de alte beneficii, cum ar fi broaștele și șerpii din terenul mlăștinos din curți. Aici, straturile de zarzavaturi se împletesc armonios cu cele de papură și stuf. Conform unui proiect distructiv, cele 100 de milioane de euro de la UE, de care vorbeam mai sus, ar fi ras de pe fața pământului această oază de vis la care domnul Dumitru Buzatu, președintele PSD și al Consiliului Județean Vaslui, pare că ține mult. Binele votanților, înainte de orice!

De ce nu l-a dus Buzatu pe Dragnea în cel mai sărac oraș din țară? Răspuns: nu are Copou!

Domnule Dragnea, am aflat că domnul Buzatu nu v-a plimbat nici prin cele două orașe de mare însemnătate ale județului nostru: Negrești și Murgeni. Primul ne-a adusspital_negresti255 anul trecut într-un top renumit, care certifică o dată în plus dacă mai era nevoie, succesul PSD în fruntea județului Vaslui: a fost recunoscut oficial cel mai sărac oraș din România. Doar 500 de locuitori din cei 11.000 au loc de muncă, restul trăind din ajutor social și din alocațiile copiilor. Fabrici închise, clădiri gata să se prăbușească, spital inexistent etc. O mică parte doar din lunga lista a realizărilor pesediste a ultimilor 25 de ani.

Dar nu vrem să zăboviți prea mult în mijlocul acestei ambianțe ușor dezolante. Face rău la alegerile parlamentare. Urcați fuguța în mașinile luxoase cu care ați venit de la București (plătite din banul public, nu? Fie primit, că meritați!) și hai, mai bine, să colindăm pe meleaguri rustice, să ne încărcăm bateriile!

Satele județului Vaslui pun la dispoziție o gamă largă de sporturi. Așadar, domnule Dragnea, vă așteptăm la patinoar, în Avrămești, comuna Voinești! E celebrul sat unde morții patinează până la groapă. Aici, sos-izolati-avramesti7noroiul nu ajunge doar până la glezne, ca la Bârlad, ci până la genunchi. Asta, cu morțiii care patinează, nu e o vorbă născocită de ticăloșii de ziariști (detalii plus video, aici). E o realitate surprinsă în fotografii și filmări de către turiștii profund impresionați de județul frumos al lui Dumitru Buzatu!

Și nu e singura. Mai avem atracții turistice demne de dat în ziarele naționale și internaționale. Un alt sport foarte bun pentru condiția fizică a vasluianului care mănâncă mult și gras poate fi întâlnit pe drumurile din Mânzați, de exemplu. Este satul în care oamenii sunt cărați în spate până la ambulanță. Când plouă, este din cauza noroiului, iar când este uscat, e din cauza craterelor de pe drum (detalii plus video, aici). În manzati - noroi59ambele situații ambulanțele sau pompierii riscă să rămână blocați pe drumurile impracticabile!

Mai avem multe peisaje idilice în județul Vaslui, sate păstrătoare de tradiții seculare, cum ar fi terenurile pârloagă, căratul apei de băut cu butoaiele, din satele vecine, ajutorul social etc. Păcat că domnul Buzatu, din prea multă modestie, nu v-a arătat aceste splendide plaiuri.

O mulțime de primari destoinici, unii cu dosare penale și condamnați la închisoare cu suspendare, ca dumneavoastră, domnule Dragnea, care stăpânesc ținuturile vasluiene erau nerăbdători să vă întâlnească și să vă arate cât de bine s-au școlit în sifonarea banului public! V-ar fi crescut inima de mândrie!

”Județul violatorilor” are promotor de brand, susținut de PSD!

Apreciem nespus că l-ați pus la punct pe neelegantul Adrian Solomon, care a pierdut alegerile de la Bârlad din cauză că a vorbit gura fără el. E drept, opinia dumneavoastră e diferită de cea a soției lui Buzatu, doamna Gabriela Crețu, senatoare de Vaslui, filozof pe facebook. Domnia sa, împreună cu tableta fermecată, l-a susținut permanent pe Solomon și nu l-a contrazis niciodată.

Dan Bordeianu

Dan Bordeianu, un barbat viril

Probabil că mult mai rațională vi se pare Rovana Plumb, cea care a fost surprinsă pe străzile Vasluiului plimbându-se braț la braț cu deputatul Dan Bordeianu. O reclamă mai potrivită pentru Vaslui, al cărui nou brand de ”Județ al violatorilor” devine tot mai renumit, nici că se putea, având în vedere că Dan Bordeianu e cunoscut în mediul politic local drept ”deputatul violator”. Un bărbat adevărat!

În 1985, împreună cu doi prieteni, a violat și sechestrat o tânără. Conform actului de sesizate al instanței, pe 9 aprilie 1985, tânăra se întorcea de la serviciu. Dan Bordeianu împreună cu prietenii săi a acostat-o și cu forța au dus-o la locuința inculpatului minor, unde au avut raporturi sexuale cu victima. Bordeianu a fost condamnat la cinci ani de școală de corecție.

Nu există dovezi că de atunci Bordeianu să mai fi violat pe cineva. În schimb, se evidențiază ca un neobosit militant pentru păstrarea tradițiilor locale pe alte paliere, momentan fiind trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri publice (citeste aici), împreună cu soția sa. La PSD, asta se acceptă!

Mai avem, de mai poftiți, pe la noi de mai veniți!

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: