Home » Sport » A V-a ediție a Summer Cup Vaslui oferă din plin spectacolul promis

A V-a ediție a Summer Cup Vaslui oferă din plin spectacolul promis

de George PROCA

Weekend spectaculos la Vaslui, unde a început a V-a ediție a turneului amical de fotbal Summer Cup Vaslui. Competiția organizată de Asociația Județeană de Fotbal Vaslui, cu sprijinul Primăriei Vaslui și a Direcției Județene pentru Sport și Tineret a adus la start echipe dornice de afirmare, care au oferit clipe de magie. Confruntările care au avut loc pe terenul sintetic al Liceului Emil Racoviță Vaslui au avut toate ingredientele necesare pentru a fi pe placul spectatorilor: răsturnări de scor, lovituri de departajare, scoruri fluvii și rezultate surpinzătoare. Competiția ia o pauză până joi, când maratonul de fotbal continuă până luni, 15 august.

SC PC, campioana en – titre, a fost învinsă de LPS Vaslui în primul meci din cadrul turneului U19, scor 3 – 4 după loviturile de departajare. La finalul timpului regulamentar de joc scorul era 1 – 1 după golurile marcate de Vlad Vârlan și Gabriel Cosovăț.

Primul meci din cadrul turneului Open a fost adjudecat de Inter Traian, care a trecut cu 1 – 0 de PNV Vaslui. Învingătoarea și-a luat astfel revanșa, după ce anul trecut a pierdut în semifinale cu 0 – 2. Egipteanul Hany Ragab Zaki Afifi a marcat golul victoriei.

Sâmbătă dimineață Sporting Juniorul (2002) a trecut de Boca Juniors cu 4 – 2. Învingătoarea s-a detașat clar în prima repriză pe care a câștigat-o cu un sec 4 – 0. În minutul trei scorul era deja 3 – 0 după o dublă a lui Robert Ciobanu și încă un gol marcat de Ionuț Spînache. Cu un minut înainte de pauză, Sporting Juniorul avea să puncteze iar, prin Albert Bejan. Boca Juniors s-a întrebuințat și a arătat în repriza secundă că are jucători talentați. A punctat de două ori prin Robert Niță și Ciprian Barca.

Unirea Ana Ipătescu s-a impus după loviturile de departajare în fața celor de la Juniori. A fost 4 – 2, după ce la finalul timpului regulamentar scorul era 1 – 1. Andrei Alexandru Panainte a deschis scorul în minutul 16. După doar două minute Irinel Iordache a marcat și el pentru a restabili egalitatea.

Vaslui Juniors a făcut senzație cu Black Titans, într-o disputa câștigată vehement, cu scorul de 8 – 0. La pauza scorul era deja 3 – 0 după doua goluri marcate de Pavel Mănălău și un altul al lui Andrei Negrescu. Repriza secundă a adus alte două goluri marcate de Andrei Mănălău. Andrei Negrescu și-a mai trecut și el o dată numele pe lista marcatorilor. Cătălin Rusu a contribuit și el cu o reușită la victoria categorică a echipei sale.

În primul meci disputat la turneul Open, sâmbăta, Emma a trecut de AS Solidar la scor de neprezentare, 3 – 0. Robert Rotaru a deschis scorul în minutul doi, iar Alexandru Ghiurtu a făcut 2 – 0 după doar 11 minute. Ionuț Pescher a marcat ultima reușită a partidei în minutul 17.

summer cup vaslui inter moara domneasca - ciucas united11Un meci de-a dreptul spectaculos a avut loc tot în Turneul Open între Ciucaș United și Inter Moara Domnească. Nu mai puțin de șase goluri marcate și răsturnările de scor au făcut deliciul spectatorilor. După o disputa apriga, în care Erdei Denis a primit cartonașul galben pentru atac imprudent, scorul final a fost 4 – 2 pentru Inter Moara Domnească. „Sânmărtean” Costel Pruteanu a deschis scorul în minutul șapte, dar minutul 19 aducea egalarea, după golul marcat de Marian Cristian. Ciucaș United avea apoi sa treacă la conducere, după ce peste zece minute Răzvan Ciobanu marca și el. Inter Moara Domnească nu a stat însă sa își lingă rănile și a revenit la cârma jocului, pe care l-a dominat clar în primul sfert de oră. Cele două goluri marcate în interval de trei minute (36 și 39) de Eduard Ponea și Ionut Mavrodin au făcut ca scorul să fie 3 – 2. Costel Pruteanu a mai marcat o dată în minutul 40 pentru a pune capăt speranțelor jucătorilor de la Ciucaș United și a obține o victorie meritată.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0PIrSUrBd3Q&w=560&h=315]

Seara, de la ora 18:00 au mai avut loc două meciuri la Under 19. All Stars a trecut de SC PC după loviturile de departajare. S-a terminat 5 – 4 după ce la sfârșitul timpului regulamentar scorul a fost 1 – 1 după golurile reușite de Mihai Popa și Vlad Varlan. Boca Juniors a învins Sporting Juniorul cu 2 – 0 după ce a punctat prin Robert Niță și George Ghiga.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: