Home » Justitie » 27 de șoferi transformați în pietoni de polițiștii vasluieni de la Rutieră!

27 de șoferi transformați în pietoni de polițiștii vasluieni de la Rutieră!

de Răzvan CĂLIN

Este o parte din bilanțul unei acțiuni derulată în week-end de lucrătorii Serviciului Poliției Rutiere Vaslui.

Pe parcursul întregului week-end care tocmai a trecut, Serviciul Poliției Rutiere Vaslui a efectuat o acțiune axată pe combaterea șoferilor vitezomani. Totuși, polițiștii i-au luat în vizor și pe conducătorii auto care nu folosesc centura de siguranță sau accesoriile de tip ”hands free” pentru telefoanele celulare.

”Acțiunea s-a derulat în perioada 5 – 7 august și s-a urmărit reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării limitei legale de viteză, principală cauză generatoare de accidente rutiere grave. Polițiștii au vizat și identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, prin nefolosirea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție omologate și folosirii telefonului mobil în timpul mersului fără dispozitiv sau accesorii de tip «mâini libere». Astfel, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și s-au aplicat 328 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor rutiere. Dintre acestea, 176 au fost aplicate pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar 53 conducătorilor auto și pasagerilor care nu au folosit centura de siguranță sau dispozitivele de retenție omologate. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 128.770 lei”, a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

De asemenea, polițiștii au reținut 27 de permise de conducere, 9 dintre acestea fiind pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h. Printre cei prinși cu mâța în sac s-a numărat și un bărbat, în vârstă de 28 ani, din comuna Muntenii de Sus, care a fost înregistrat de aparatul radar pe D.E. 581 circulând cu viteza de 162 km/h. Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au sancționat conducătorul auto cu amendă în cuantum de 1.125 lei și au dispus măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Tot polițiștii bârlădeni au oprit pentru control un autovehicul care circula pe strada Republicii și la volanul căruia se afla Valentin L., de 27 ani, din localitate. Oamenii legii au descoperit că individul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

Și polițiștii de la Biroul Rutier Vaslui au depistat un șofer care deși era bine ”afumat”, totuși conducea o mașină pe strada Ștefan cel Mare din municipiul reședință de județ. Acesta este Silviu C., de 31 de ani, domiciliat în comuna Cozmești. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală  în conformitate cu prevederile Codului Penal.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: