Home » Sanatate » Două persoane au ajuns la spitalul bârlădean după ce au fost mușcate de un șarpe, respectiv de un șobolan

Două persoane au ajuns la spitalul bârlădean după ce au fost mușcate de un șarpe, respectiv de un șobolan

Doi tineri din județul Vaslui au apelat, în week-end-ul care a trecut, la Compartimentul de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”, după ce au avut neplăcuta experiența de a fi mușcați de animale.

gheorghiu_adrianVineri, 5 iulie, la ora 18, un bărbat de 23 de ani din comuna Ibănești a ajuns la Urgențe după ce a fost mușcat de un șobolan, în zona gâtului. „Pacientul prezenta o plagă mușcată în regiunea cervicală. A fost internat în secția de Boli Infecțioase și urmează tratament antirabic cu spitalizare de zi”, a declarat pentru Est News Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului în relația cu mass-media.

Duminică, 7 iulie, a avut nevoie de îngrijiri medicale o altă persoană, de această dată un tânăr de 16 ani din Zorleni. S-a speriat după ce a simțit un șarpe în zona mâinii. „Băiatul a fost prudent și când a simțit că șarpele îi dă târcoale și-a retras mâna. Șarpele a apucat, totuși, să-l zgârie la prima falangă a degetului inelar de la mâna dreaptă, iar victima s-a prezentat imediat la spital. I s-a aplicat un tratament local și i s-a administrat un calmant pentru că era foarte speriat”, a mai spus Adrian Gheorghiu.

Ambii pacienți sunt în afara oricărui pericol. Numărul real al persoanelor mușcate de șerpi, șobolani sau alte animale, este în realitate mult mai mare decât cel înregistrat în spital. Medicii atrag atenția acestor persoane să se prezinte la spital pentru că plăgile se pot infecta sau pot contracta boli, știut fiind faptul că șobolanul, mai ales, este un vector de transmitere a acestora. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: