Home » Justitie » Fata de 14 ani, care voia să-și vândă bebelușul, rămâne în familie cu tot cu copil, deși toți trăiesc doar din alocații

Fata de 14 ani, care voia să-și vândă bebelușul, rămâne în familie cu tot cu copil, deși toți trăiesc doar din alocații

Fata de 14 ani, din Todirești, care și-ar fi negociat vânzarea bebelușului de cinci în timp ce se afla în spital, va rămâne în familie cu tot cu copil, au decis autoritățile vasluiene în urma unei anchete, deși părinții minorei și încă trei frați de-ai săi trăiesc doar din alocațiile copiilor.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui nu va interveni în niciun fel, prin instituirea vreunei măsuri de protecție, în cazul fetei de 14 ani care, în timp ce se afla în spital, a fost auzită de colegele de salon în timp ce ar fi negociat cu o familie din București vânzarea propriului bebeluș, în vârstă de cinci luni. Decizia de a-i lăsa pe copilă și fiul său în familie, alături de părinți și ceilalți trei frați de-ai fetei, a fost luată în urma anchetei desfășurată în acest caz la sesizarea făcută de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui.

În urma cercetărilor făcute în acest caz nu s-au găsit elementele de risc în mediul familial. Minora și copilul său de cinci luni locuiesc, împreună cu părinții și frații fetei, într-un imobil modest, specific mediului rural, care nu periclitează dezvoltarea armonioasă a copiilor”, a declarat responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Ela Popa.

În schimb, potrivit sursei citate, întreaga familie din care provine fata de 14 ani, inclusiv fiul său, trăiește doar din alocațiile de stat pentru copii, aceasta fiind singura sursă de venit. Copila din Todirești și fiul său vor rămâne sub monitorizarea DGASPC Vaslui și a primăriei din localitate.

Direcția de Protecție a Copilului Vaslui a declanșat, pe 1 august, ancheta în acest caz, pentru a stabili dacă fata de 14 ani și fiul său au nevoie de vreo măsură specială de protecție. Reprezentanții DGASPC Vaslui au spus că familia din Capitală cu care copila din Todirești și-ar fi negociat vânzarea bebelușul nu a mai depus niciun document la instituție pe lângă cererea, făcută de 28 iulie, de preluare în plasament a băiețelului de cinci luni.

Polițiștii de la combaterea criminalității organizate desfășoară propriile cercetări în acest caz, în urma sesizării făcută tot de către reprezentanții SJU Vaslui, după ce copila ar fi fost auzită în salon de către alte mămici în timp ce ar fi negociat prin telefon vânzarea copilului său către o familie din București. Pentru bebelușul său, copila ar fi urmat să primească câteva mii de euro, așa după au povestit reprezentanților unității medicale vasluiene colegele de salon ale tinerei mămici.

În paralel cu această anchetă, polițiștii vasluieni desfășoară cercetări și cu privire la tatăl bebelușului de cinci luni, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal pentru relații sexuale cu un minor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: