Home » Administratie » Viceprimarul de la Perieni e totuna cu cel de la Bârlad: inexistent! Deocamdată!

Viceprimarul de la Perieni e totuna cu cel de la Bârlad: inexistent! Deocamdată!

de Răzvan CĂLIN

Alina Mihaela Chiper, consilier PMP, joacă același rol ca Bogdan Sîrbu la Bârlad. Ea este cel de al 13-lea consilier, în condițiile în care PSD și PNL dețin fiecare câte șase mandate.

Meandrele ”politichiei” din comuna Perieni – singura din județ ce are în componență doar un sat – se dovedesc a fi la fel de încâlcite ca cele de pe scena politicii bârlădene. Patimile, dar mai ales suspansul, sunt la ordinea zilei atunci când vorbim, spre exemplu, despre desemnarea noului viceprimar de Perieni. Căci, da, ați ghicit, și la Perieni nu s-a putut desemna noul viceprimar nici acum, la fel ca la Bârlad.

chiper_alina_mihaelaDupă turul de scrutin din 5 iunie, PNL a câștigat fotoliul de primar cu Alexandru Iacob și șase mandate de consilieri locali. Alte șase mandate au revenit celor de la PSD, iar cel de al 13-lea a fost câștigat de reprezentanta PMP, Alina Mihaela Chiper, învățătoare la școala din localitate. Este exact aceeași poveste ca la Bârlad, unde PNL și PSD sunt, la fel, la egalitate (cu câte 10 mandate fiecare), iar cel care poate înclina balanța în favoarea uneia dintre tabere este independentul Bogdan Sîrbu.

Așa se face că și la Perieni, până în momentul de față, nu s-a putut alege noul viceprimar pentru simplul fapt că cei trei actori nu au ajuns la nici un consens până acum. S-ar părea că Alina Chiper are destui ași în mânecă încât să-și permită să-i joace pe degete după cum vrea atât pe liberali, cât și pe pesediști. Contactată telefonic de redactorii Est News, Alina Chiper s-a străduit din răsputeri să pară surprinsă de postura avantajoasă în care se află. S-a arătat oarecum mirată și flatată de ideea propunerii sale pentru a deveni viceprimar de Perieni. Dar, în același timp, s-a văzut destul de clar că este perfect conștientă de postura avantajoasă în care se află.

”Ah, nu știu, n-am auzit așa ceva. Îmi spuneți niște chestii…Nici măcar neoficial nu știu. Așteptăm să vedem ce decizie va lua domnul primar Iacob pentru nominalizare noului viceprimar. Îmi rezerv dreptul de a nu comenta, deocamdată. Am făcut alianță cu PNL doar pentru constituirea CL. În rest, sunt doar niște discuții și nu are rost să discutăm. Mă abțin de la comentarii fără a avea un fundament. Dacă ar fi în interesul cetățenilor comunei, atunci cu mare drag aș accepta acest post (de viceprimar, n.r.!)”, a declarat pentru Est News, Alina Chiper.

dumitru artene4Este clar că cele trei tabere au tot purtat discuții și negocieri pe marginea acestui subiect. Însă, la fel de adevărat este și că nu au ajuns la nici o înțelegere în momentul de față. Inițial, liberalii și-au făcut planuri clare în ceea ce privește celui care va ocupa fotoliul de viceprimar al comunei, respectiv Dumitru Artene, un întreprinzător privat cunoscut în localitate. Numai că toate socotelile le-au fost date peste cap din momentul în care s-a văzut că nici ei și nici PSD nu dețin o majoritate lejeră în CL și că, la fel ca la Bârlad, toți sunt la mâna unui singur consilier. Acum, cei de la PSD, în contrapartidă, intenționează să avanseze drept candidat pe Vasile Roșca, cel care a fost primar al comunei în ultimul mandat și care a pierdut alegerile de la începutul verii în fața liberalului Iacob.

Oricum ar fi, un lucru e clar: cel puțin deocamdată, ițele sunt încurcate rău la Perieni. Actualul primar, Alexandru Iacob, este însă convins că până în a doua jumătate a lunii august, va fi ales și noul viceprimar de Perieni: ”Nu am căzut încă la nici o înțelegere, dar mai avem timp să mai purtăm o rundă de negocieri. Oricum, trebuie să punem un viceprimar de dreapta! Până pe 15 august, avem doi consilieri care sunt în concediu, dar după data asta sigur vom convoca o ședință a CL Perieni pentru a desemna noul viceprimar”.

About Razvan Calin

One comment

  1. Ce vrajeala! Pana mai ieri era membru la PDL, director de scoala la Perieni si coleg cu primarul Iacob iar acum vrea sa creada lumea ca este in opozitie cu fostii colegi!

%d blogeri au apreciat: