Home » Sport » Bârlădenii Vasile Bălan și Andrei Toader au contribuit la victoria surprinzătoare a formației Poli Iasi, scor 39 – 19 cu Olimpia Bucuresti

Bârlădenii Vasile Bălan și Andrei Toader au contribuit la victoria surprinzătoare a formației Poli Iasi, scor 39 – 19 cu Olimpia Bucuresti

valan vasile

Vasile Bălan

Nou promovata în Superliga Cec Bank, echipa de rugby Poli Iași, cu doi bârlădeni în echipa, a învins în mod categoric Olimpia București, scor 19 – 39 în etapa a doua a competiției. Formația ieșeană îi are înregimentați pe pilierul Vasile Bălan, în vârsta de 24 de ani și pe Andrei Iulian Toader, jucător din linia a doua, de doar 20 de ani. În ciuda tinereții sale, Toader este impunator la cei 2 metri și cele 125 kg. Acesta a fost socotit a fi o lovitura la momentul transferului acestuia de la RC Bârlad. Rugbystul este vicecampion european U19 cu naționala României.
În etapa a II-a din SuperLiga CEC Bank s-au consemnat două victorii ale gazdelor,  respectiv una a oaspeților, performera acestei runde secunde numindu-se Politehnica Iași care și-a trecut în cont prima victorie de la revenirea în eșalonul de elita fiind singura echipa care a obținut și punctul bonus ofensiv.

Surpriza etapei, din toate punctele de vedere a constituit-o victoria Politehnicii Iași în fata medaliatei cu bronz în ediția trecuta, CSM Olimpia București. Maniera de joc, diferența de scor și bonusul ofensiv sunt tot atâtea argumente care sa sublinieze munca depusa de antrenorul George Sava și de elevii săi care au învățat din partidele disputate în Cupa României.

Cum din fața butului Daniel Plai a izbutit să marcheze 14 puncte, liderul eficienței a fost tot un jucător al Politehnicii Iași, aripa Atelea Moa, care a semnat primul hat-trick din acest sezon. În fruntea clasamentului marcatorilor, după două etape, a rămas în continuare dinamovistul Liueli Simote (28 puncte), urmat de Florin Vlaicu (27 puncte) și Daniel Faasen (26 puncte).

andrei toader

Andrei Iulian Toader

Politehnica Iași, Știința Baia Mare și CSM Olimpia București au utilizat numărul maxim de jucători admis de regulament, opt, cei mai puțini, patru, regăsindu-se în lotul Timișoarei Saracens.

Cifrele Etapei a II-a: Număr partide: 3 -2 victorii ale gazdelor, 1 victorie a oaspeților -1 punct bonus ofensiv (Politehnica Iași) -2 puncte bonus defensiv(Știința Baia Mare și Dinamo București)

Număr de eseuri: 16 -5 în prima repriza, 11 în repriza secundă -10 de partea gazdelor, 6 de partea oaspeților -7 cu aportul înaintării, 8 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare (Pilieri-1, Taloneri-2, Linia a doua-2, Flankeri-0, Închizători-2,Mijlocași la grămadă-0,Mijlocași la deschidere-1,Centri-0,Aripi-5,Fundași-2)

Cea mai productivă echipă:Politehnica Iași-5 reușite

Cea mai eficientă defensivă:Timișoara Saracens-niciun eseu primit

Cele mai multe eseuri marcate: Atelea Moa (Politehnica Iași)-3 Cele mai multe puncte marcate: Atelea Moa (Politehnica Iași)-15(3e)

Titlul de jucător al meciului:Cătălin Fercu(Timișoara Saracens), Daniel Plai(Politehnica Iași) și Sakalia Sosefo (Steaua București)

Cartonașe galbene: 2

Cartonaș roșu: 0

Jucători străini: 40 (Bilanț general: 9 eseuri, 66 de puncte)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: