Home » Sport » Atletico Vaslui merge mai departe în Cupa României după ce a spulberat Gloria Ivești cu 4 – 1

Atletico Vaslui merge mai departe în Cupa României după ce a spulberat Gloria Ivești cu 4 – 1

Județul Vaslui va avea o reprezentantă în faza a II-a a Cupei României după ce Atletico Vaslui a învins miercuri Gloria Ivesti cu 4 – 1. Singura echipă din județul nostru care e angrenată în Liga a III-a a obținut calificarea după ce Buhăceanu a reușit o triplă iar egipteanul Hany Ragab a marcat celălalt gol al vasluienilor. La pauză scorul era 1 – 1 după ce Atletico Vaslui a deschis scorul, dar gazdele au egalat în urma unei lovituri libere. La echipa vasluiană a debutat puștiul de 15 ani, Marian Ciubotaru, integralist în jocul de la Ivesti. Pe banca tehnică s-au mai aflat alți 3 puști de 15 ani. Este vorba despre Ionuț Ailenei, Octavian Cracea și Eduard Grigore. Cei patru fotbaliști provin de la Sporting Juniorul, care a acceptat un parteneriat cu Atletico pentru sezonul 2016-2017.

„Ne-au egalat la un moment dat dintr-o lovitură liberă, dar am avut un joc plăcut, mai ales că am jucat și cu trei juniori. Nu ne-am făcut încă temele în totalitate, ne-am orientat către jucătorii seniori în prima fază. Mai urmărim încă unul – doi juniori concomitent cu promovarea unor copii. Am jucat acum cu un copil născut în 2001 care a jucat foarte bine și ne-a depășit așteptările. Echipa arată mult mai bine față de anul trecut, deocamdată suntem în căutări și nu avem certitudini. Am adus mai mulți jucători, e un început, dar faptul că provin de la echipe diferite afectează omogenitatea lotului. Ne trebuie răbdare în primul rând, nu ne așteptăm ca în primele cinci – șase jocuri să avem rezultate deosebite. La momentul de față avem nevoie de niște jocuri ușoare pentru a se crea relații de joc între fotbaliștii noștri. Cei care au plecat nu se regăseau în noua echipă și decât să stea pe bancă am căzut de comun acord să ne despărțim. Am adus jucători valoric superior, mulți nici nu erau jucătorii noștri. Faptul că au o experiență de câțiva ani în ligi superioare, au jucat fie în Liga a II-a, fie chiar în a III-a spune multe. În stagiunea trecută noi am avut doar jucători proveniți din Liga a IV-a. Niște probleme au mai rămas de anul trecut, dar cu siguranță nu vor fi situațiile de anul trecut. Încercăm să ne depășim condiția. Iar aca nu vom reuși acum, ne vom pregăti pentru campaniile următoare”, a declarat pentru Est News Costinel Botez, director sportiv la Atletico Vaslui.

Trupa antrenată de Gabi Crăciun s-a întărit în această vară prin aducerile jucătorilor Denis Botezatu de la Metalul Reșița, Răzvan Acostachioae și Ionuț Jugaru de la Bucovina Pojorata. Vasluienii au avut pentru puțin timp un antrenor cu experiență și renume, Costel Ilie. Acesta a plecat pentru a fi secundul lui Dan Alexa la formația de Liga I ASA Târgu Mureș, după demisia lui Dario Bonetti. „Am avut o înțelegere că dacă va începe campionatul și va primi o ofertă va rămâne cel puțin în perioada turului. A primit însă o ofertă mai repede decât ne-am dorit noi, este un antrenor cu o carte de vizită impresionantă pentru Liga a III-a sau a II-a. Pentru oricine ar fi fost o achiziție importantă și ne uităm în spate cu simpatie. De acum însă ne uităm spre ce am putea aduce pentru a spori valoarea echipei”, a mai spus Botez. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: