Home » Administratie » Problema apei din Perieni, pe masa Guvernului Cioloș!

Problema apei din Perieni, pe masa Guvernului Cioloș!

de Răzvan CĂLIN

Primarul Alexandru Iacob a depus o înștiințare la Guvernul României și speră să primească fondurile necesare la următoarea rectifcare a bugetului.

Atât de spinoasa problemă a asigurării apei potabile în Perieni ar putea găsi o rezolvare la următoarea rectificare a bugetului pe care Guvernul urmează să o opereze. Alexandru Iacob, primarul comunei, s-a deplasat la București în cursul zilei de miercuri (10 august, n.r.) și a depus o solicitare la Guvern.

fantana_perieni”Am solicitat ca și problema noastră să fie luată în vedere la următoarea rectificare bugetară. Am apelat și la o firmă de specialitate din Galați care să realizeze un studiu de fezabilitate, un proiect pentru extinderea rețelei de aducțiune a apei în Perieni. Noi sperăm să fim luați în calcul, mai ales că situația noastră impune o intervenție de urgență. Situația se complică de la o zi la alta, iar probleme cu apa potabilă sunt cunoscute de mult timp. Iar fântânile care le avem în localitate, nu au asigurat și nici nu vor putea vreodată să asigure volumul și debitul de apă necesar comunității noastre. Pânza freatică de suprafață este foarte precară și din cauza fântânele seacă rapid, mai ales pe perioada din astea caniculare”, ne-a declarat Iacob.

Vechea rețea de aducțiune a apei potabile din Perieni a fost executată prost, este subdimensionată și deja a început să nu mai facă față cerințelor. Programul de furnizare a apei este de maxim două ore dimineața și seara, dar într-o zi doar jumătate de sat, iar a doua zi, cealaltă parte. Oamenii se plâng că, în primul rând, le mor de sete dobitoacele din bătătură, iar grădinile de legume și zarzavaturi se topesc sub arșița soarelui.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: