Home » Administratie » Cu ce surprize sunt așteptați vasluienii la Zilele Vasluiului!

Cu ce surprize sunt așteptați vasluienii la Zilele Vasluiului!

Jumatatea lunii august readuce, ca in fiecare an, momente de reala sarbatoare la Vaslui. Evenimentele oferite publicului larg au fost gandite tinand cont de toate categoriile de varsta si gusturi:

-concerte  (simfonice, pop, pop-rock, folclorice, folk, muzica usoara, muzica corala);

– spectacole pentru copii, cu participarea actorilor Teatrului de papusi GUGUTA din Chisinau, Republica Moldova si a animatorilor Trupei The Sky – Iasi

– evenimente dedicate cinefililor vasluieni (difuzare film in incinta Casei de Cultura „Consantin Tanase ” Vaslui)

– lansari de carte, conferinte si expozitii, gazduite de institutiile de cultura vasluiene

– competitii sportive si activitati sportive cu caracter demonstrativ

Spectacolele pentru copii

zile-vaslui7Inca de la deschiderea oficiala a acestor evenimente, duminica, 14 august 2016, incepand cu ora 10.00, in fata Primariei municipiului Vaslui, micuții au avut parte de o întâlnire magică, cu personaje de poveste, personaje pe catalige, statui vii, papusi manuite cu dibacie de catre actori talentati, toate acestea fiind posibile multumita colaborarii cu artistii si actorii a doua structuri minunate: Teatrul de papusi GUGUTA al orasului Chisinau (Republica Moldova) si Trupa de animantie THE SKY din Iasi.

Ora 11.00 a adus pe scena Parcului Copou, pe langa un spectacol de muzica si dans al artistilor Palatului Copiilor „Constantin Didilescu” Vaslui, TEATRU DE PAPUSI: piesa acestei zile va fi HAI LA DRUM CU PHANTARUM, actorii Teatrului GUGUTA oferind micutiilor vasluieni un spectacol interactiv, menit sa bucure deopotriva copii, parinti si bunici.

Luni, 15 august 2016, ora 11.00 vine in Copou cu noi surprize. Asociatia culturala „Domisong” va încânta auditoriul cu muzica talentatilor sai elevi, iar Teatrul GUGUTA va avea, de aceasta data, doua piese de teatru: TANDALA SI PACALA, precum si SCOALA LUI HABARNAM.

Cei mai sarguinciosi copii vasluieni – participantii la proiectul Bibliotecii Judetene BIBLIOTECA DE VACANTA, vor fi premiati incepand cu ora 12.00, in Parcul Independentei, in cadrul expozitiei ARTA SI INDEMANARE, unde veti putea sa le admirati creatiile – rodul muncii lor din aceasta vara.

Filme

După ce ieri, publicul vasluian a avut ocazia de a viziona filmul ”Occident”, a regizorului Cristian Mungiu, în această WP_20160807_002seară, de la ora 18 cinefilii sunt așteptați cu o altă peliculă de succes, ce poartă semnătura regizorală a inegalabilului lor concetățean, Corneliu Porumboiu. Este vorba de filmul ”Comoara”.

„Comoara s-a dovedit o comoară canneză, pe gustul unui juriu internațional, cu un haz special și suficient de absurd cât să amintească, subtil, că autorul vine din țara lui Ionescu, devenit Ionesco”, spune criticul de film Irina-Margareta Nistor.

Scenariul și regia sunt semnate de Corneliu Porumboiu, din distribuție făcând parte: Adrian Purcărescu, Cristina Toma, Nicodim Toma, Toma Cuzin. Durata – 89 minute.

Juriul de la Cannes de anul trecut, prezidat de actrița Isabella Rossellini a acordat regizorului Corneliu Porumboiu pentru filmul COMOARA Premiul ”Un Certain Talent” în cadrul Secțiunii ”Un Certain Regard”  “pentru umorul și inteligența cu care ni se arată complexitatea vieții”.

Concerte

Afis ZMV - Nicole Cherry & Connect-RConcertele Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui au debutat aseară, cand Parcul Copou a găzduit  „Concertul simfonic festiv”, sustinut de Orchestra Asociatiei culturale MuzART, Dirijor Bogdan Chirosca, Solist – soprana Cristina Grigoras.

De la ora 20.00, atmosfera a fost încinsă de muzica lui Nicole Cherry, a carei trupa (band live si dansatori) a făcut un spectacol de neuitat. Ora 20.45 l-a adus în scenă pe Connect R, insotit de trupa sa.

Un eveniment cu totul inedit a fost Concertul extraordinar pop-rock simfonic al DIOS ORCHESTRA, care a venit cu un nou concept de spectacol: hituri internationale, muzica usoara, pop, rock, Rock’n Roll, toate reunite in doua ore magnifice, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, avandu-i ca invitati speciali pe FRANCESCO NAPOLI, solista pop Ianna Novac si tenorul Vlad Mirita.

Luni, 15 august 2016, seria concertelor va avea ca punct de reper ora 13.00, cand la Biserica „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul” Corul DIGNUS EST al Episcopiei Husilor va sustine un eveniment de muzica corala, menit sa imbrace in mod potrivit expozitia de icoane a pictorului vasluian Lucian Spiridon.Afis ZMV - Folclor

Parcul Copou isi propune sa adune iubitorii de muzica folk in aceeasi zi, de la ora 18.30, sub egida TE SALUT, ORAS ROMANTIC, cu participarea artistilor trupelor UNISON, OPEN si DIALOG.

Ora 20.00 va umple Centrul Civic de buna-dispozitie, corespunzator unei zile de mare sarbatoare crestina. Concertul Folcloric „Marie, draga Marie” isi propune sa va domoleasca dorul de traditii si de folclor autentic, imbinand in mod armonios, muzica si dansul popular, cu participarea solistelor Margareta Clipa si Maria Iliut, Ansamblului etno-folcloric «Plăieșii », coordonator Nicolae Gribincea -Chisinau, Republica Moldova, Ansamblului folcloric «Izvorasul » – Cahul, Republica Moldova, Ansamblului de dansuri « Hora Vasluiului », coregraf Virginel Solomon, in acompaniamentul Orchestra «Rapsodia Vasluiului », dirijor Cristian Nastasa.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: