Home » Social » Cupa ”Podul Înalt” a ajuns la a XIII-a ediție!

Cupa ”Podul Înalt” a ajuns la a XIII-a ediție!

de Răzvan CĂLIN

Câștigătorii din acest an al tradiționalului concurs vasluian de educație rutieră au fost echipe din Mureș, Bihor și Arad.

Tocmai ce s-a tras cortina peste cea de a XIII-a ediție a Concursului de educație rutieră – „CUPA PODUL ÎNALT”. Derulată la Vaslui, în perioada 12 – 14 august, competiția s-a bucurat de  participarea unor copii din 15 județe ale țării: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Galați, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Suceava, Timiș și Vaslui. Competiția este organizată de Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui, în colaborare cu autoritățile locale.

”Elevii au participat la proba de cunoaștere a regulilor de circulație, precum și la o proba combinată, aceasta reprezentând o noutate la concursul din acest an: parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta într-un poligon, depanarea tehnică a bicicletei și proba de respectare a regulilor de circulație de către bicicliști în parcul școală. Duminică, 14 august, a avut loc festivitatea de premiere, copiii și profesorii fiind felicitați și de primarul municipiului Vaslui,  Vasile Pavăl, pentru modul în care se implică în activitățile ce dezvoltă un comportament preventiv”, a declarat Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

După cumularea punctajului de la cele patru probe s-au stabilit echipajele câștigătoare. Astfel, echipajul județului Mureș a fost desemnat câștigătoarea locului I. Locul II, la o diferenta de numai 2 puncte de primul loc, a fost ocupat de elevii din județul  Vaslui, pregătiți de profesorul Mihai Moșnianu, iar  echipajul județului Bacău a obținut locul III.Reprezentanta județului Mureș, Diana Moldovan, va participa în acest an la un concurs internațional de educație rutieră, ce se va desfășura la Praga.

La proba de cunoaștere teoretică a regulilor de circulație, clasamentul final a arătat astfel:

Locul I – Moldovan Rareș – județul Mureș;

Locul II – Iftode Ștefania – județul Vaslui;

Locul III – Ailenei Andrei– județul Bacău.

Proba de  îndemânare cu bicicleta în poligon a avut următorii câștigători:

Locul I – Varga Sergiu – județul Bihor;

Locul II – Moldovan Diana – județul Mureș;

Locul III – Colan Aurelian – județul Dâmbovița.

Primele trei locuri la proba respectare a regulilor de circulație în parcul școală au fost ocupate astfel:

Locul I – Rușanu Silvian – județul Arad;

Locul II – Cristea Andrei – județul Dâmbovița;

Locul III – Moldovan Rareș – județul Mureș.

Echipele județelor Vaslui, Suceava și Galați au ocupat primele locuri la proba de depanare tehnică a bicicletei. Cu sprijinul sponsorilor acestei ediții, copiilor le-au fost oferite premii ce au constat în cupe, medalii și diplome. Echipele care au ocupat primele trei locuri au primit biciclete ce pot fi folosite în orele de pregătire pentru concursurile viitoare. Copiii, alături de profesori, au fost felicitați  pentru faptul că sunt preocupați de educația rutieră, o componentă a educației în general, în condițiile în care prevenirea este o acțiune continuă care durează ani de zile, începe cu educația copiilor de la cele mai mici vârste, iar impactul ei se observă pe termen mediu și lung.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: