Home / World / Germania vrea să crească vârsta de pensionare la 69 de ani

Germania vrea să crească vârsta de pensionare la 69 de ani

Banca Centrală a Germaniei vrea să ridice vârsta legală de pensionare la 69 de ani până în 2060 pentru a relaxa din presiunea pusă pe sistemul statal de pensii, în condițiile în care se înregistrează o îmbătrânire a populației, scrie Bloomberg. 

Reformele recente nu au reușit să protejeze cetățenii de o scădere a nivelului pensiilor, potrivit unui anunț de luni al Băncii Centrale Germane. Cetățenii care nu optează pentru asigurări private ar putea vedea scăderi chiar mai devreme.

Deși tarifele mai mari la asigurari teoretic ar putea păstra stabil sistemul de pensii, ar pune o presiune mai puternică pe contribuabili și o împovărare fiscală mai amplă are consecințe negative asupra dezvoltării economice.

“Pentru a evita împovărarea cetățenilor, vârsta legală de pensionare trebuie ajustată”, a anunțat Banca Centrală. Planul băncii momentan este să ridice vârsta de pensionare la 67 de ani până în 2030.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cel puțin nouă morți și peste 30 de răniți în urma prăbușirii unui pod care lega două insule în Indonezia

Cel puțin nouă persoane au decedat, iar alte peste ...

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: