Home » Justitie » O sâmbătă cu accidente rutiere la Bârlad

O sâmbătă cu accidente rutiere la Bârlad

de Răzvan CĂLIN

O fetiță de 13 ani a fost rănită grav de un șofer neatent, iar un alt conducător auto beat a avariat două mașini parcate.

Sâmbătă, 13 august, agenții Biroului Poliției Rutiere (BPR) Bârlad s-au confruntat cu două accidente rutiere soldate atât cu victime, cât și cu pagube materiale.

Primul a fost sesizat în jurul orei 6, pe strada General Vasile Milea, în apropiere de Stația CFR din localitate. Cei câțiva trecători care se aflau în zonă la acea oră au observat cum un autoturism ce părea scăpat de sub control a lovit și avariat alte două mașini ce erau parcate în zonă. Ulterior, polițiștii aveau să descopere și de ce șoferul cu pricina a provocat acest accident: individul era atât de beat încât la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Testarea cu aparatul alcooltest a evidențiat că șoferul – Daniel R., în vârstă de 29 de ani, din Bârlad – avea o alcoolemie de 1,08 mg/l în aerul expirat. Altfel spus, omul era atât de beat, încât polițiștii s-au mirat cum de nu a provocat un accident cu urmări mult mai grave. Bineînțeles, individul nu a scăpat fără dosar de cercetare penală, plus că va trebui să achite și contravaloarea reparațiilor la cele două mașini.

Cel de al doilea accident petrecut tot sâmbătă la Bârlad a fost sesizat la ora 20, la o trecere de pietoni din apropierea Grădinii Publice, pe Bulevardul Republicii. Bârlădeanul Doru D., în vârstă de 20 de ani, conducea un autoturism din direcția Centru Civic către Grădina Publică. În momentul în care a ajuns la trecerea de pietoni din zonă, din cauza neatenției șoferul a surprins și accidentat o minoră în vârstă de 13 ani, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Fata a fost transportată cu ambulanța la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din localitate, unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio-facial, fracturi dentare și policontuzii. Ea a rămas internată pentru investigații medicale mai amănunțite.Cît privește șoferul, acesta s-a ales cu un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: