Home » Invatamant » O nouă rundă de emoții! S-a dat startul la a doua sesiune a bacalaureatului

O nouă rundă de emoții! S-a dat startul la a doua sesiune a bacalaureatului

de Răzvan CĂLIN

De ieri s-a dat startul celei de a doua sesiuni a examenului de bacalaureat din acest an.

Marți, 16 iunie, a debutat cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, la nivelul Bârladului fiind înscriși 382 de candidați. Principalul centru de examen din oraș a fost fixat la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”.

bacalaureatCei 382 de candidați înscriși provin atât de la cele patru licee din Bârlad – Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”, Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu” și Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”, cât și de la instituții similare din Fălciu, Vetrișoaia, Murgeni, Zorleni și Puiești.

Prima rundă, cea a competențelor, se va derula pe perioada întregii săptămâni în curs (15 – 21 august), după cum urmează: 16 august – limba română oral; 17 august – limbi moderne (audiție plus scris); 18 august – competențe digitale (scris plus practic), iar pe 19 august se va susține oralul la limbi moderne. Doar în cazul competențelor s-a decis ca o parte din cei 382 de candidați să le susțină la Liceul ”Mihai Eminescu”, iar ceilalți la Colegiul ”Alexandru Ioan Cuza”. Toate celelalte probe ale examenului vor fi susținute de toți candidații la Liceul ”Mihai Eminescu”.

De săptămâna viitoare, bacalaureatul va continua cu prima probă scrisă, cea la limba română, care se va derula pe 22 august. Pe 23 august cea mai mare parte a candidaților vor parte de o mică pauză pentru că la această dată este programată proba scrisă la limba maternă a minorităților. Dar pe 24 august vor susține proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 26 august candidații vor trebui să treacă de ultimul hop, respectiv proba la alegere a profilului și specializării.

Emoțiile vor atinge cota maximă pe 29 august, când se vor afișa rezultatele obținute (până în ora 16), iar în aceeași zi se vor putea depune și contestațiile de către cei nemulțumiți, în intervalul orar 16 – 20. Între 30 și 31 august, contestațiile vor fi analizate și soluționate, pentru ca pe 1 septembrie să se afișeze rezultatele finale.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: