Home » Sanatate » Unitatea de transfuzie sanguină din cadrul Spitalului „Beldiman” a fost autorizată de către DSP

Unitatea de transfuzie sanguină din cadrul Spitalului „Beldiman” a fost autorizată de către DSP

La doar o zi după publicarea în cotidianul Est News a știrii conform căreia Unitatea de Transfuzie Sanguină (UTS) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad nu avea autorizație de funcționare, întâmplător sau nu, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a emis această autorizație.

UTS din cadrul spitalului bârlădean nu mai trebuie să îndeplinească un plan de conformare întrucât respectă toate prevederile impuse de Ministerul Sănătății. Se pare că singurul lucru care a determinat DSP să nu emită autorizația, deși spitalul înaintase documentele încă din luna mai, ar fi fost lipsa din dotare a unei seroteci. Spitalul a achiziționat pentru UTS un congelator pentru plasmă, care a rezolvat această problemă.

La UTS din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” nu s-au înregistrat niciodată probleme, cadrele medicale de acolo făcându-și în mod profesionist treaba. În toamna anului trecut, toate cadrele UTS de la spitalul bârlădean au urmat cursuri de perfecționare organizate de Institutul Național de Hematologie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: