Home » Administratie » Batjocură de nedescris la adresa bârlădenilor care așteaptă ca liberalii ”să se apuce de treabă”! Scaunul de viceprimar, prins între interesele de partid ale PNL, cu nimic diferite de ale ”defunctului ”PSD!

Batjocură de nedescris la adresa bârlădenilor care așteaptă ca liberalii ”să se apuce de treabă”! Scaunul de viceprimar, prins între interesele de partid ale PNL, cu nimic diferite de ale ”defunctului ”PSD!

de Simona MIHĂILĂ

Numirea viceprimarului la Bârlad s-a transformat într-un scandal de proporții. Unul mocnit, dus în spatele ușilor închise, cu scheleți scoși din dulapuri, cu șantaj și cu amenințări. Un scandal ale cărui proporții au fost vizibile abia ieri, când primarul Dumitru Boroș a decis, spre stupefacția tuturor celor prezenți, să retragă de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local (CL) Bârlad cel mai așteptat proiect de la alegerile locale din iunie: desemnarea viceprimarului Bârladului. Boroș a refuzat să-și motiveze gestul, unicul său argument declarat fiind că legea îi dă acest drept.

corneliu_constantin_plesuCei care s-au dezmeticit imediat în legătură cu mișcarea neașteptată a lui Boroș au fost liberalii, în frunte cu liderul lor județean Dan Marian, care a ținut să fie prezent la această ședință, așa cum am scris în ediția de ieri. Scandalul s-a conturat încă de marți seară, în timpul unei întâlniri de taină la sediul PNL Bârlad, când Boroș i-a anunțat pe consilierii liberali și pe Marian că se opune candidaturii lui Corneliu Constantin Pleșu.

În niciuna din discuțiile de până atunci, Boroș nu a avut obiecții concrete în legătură cu promovarea lui Pleșu în postura de candidat la fotoliul de viceprimar. O ”întâmplare” de săptămâna trecută, când liberalii – inclusiv primarul – au primit câte o scrisoare anonimă în care erau certați că sunt de acord ca un fost colaborator al Securității (adică Pleșu) să ocupe a doua funcție în oraș, l-ar fi făcut să se răzgândească.

Timp de trei ore cât a durat întânirea de alaltăseară de la partid, Boroș a încercat să-i convingă pe liberali să renunțe la varianta Pleșu, aducând toate argumentele posibile: scrisoarea cu pricina, legi, regulamente, conotațiile pe care presa le va da numirii unui viceprimar fost colaborator al Securității.

Finalmente a pus piciorul în prag invocând că el este primar și că nimeni nu-l poate obliga să împartă responsabilitățileboros-marian7 administrației cu o persoană pe care nu o dorește. Boroș a sugerat chiar că instalarea lui Pleșu peste voința sa va avea drept finalitate un mandat de viceprimar cu rol decorativ, așa cum a fost cel a lui Traian Petcu, beizadeaua lui Viorel Petcu (fostul director al spitalului), în timpul unuia din mandatele ex-primarului Titi Constantinescu. Boroș a spus la întâlnirea de partid că va accepta orice altă variantă pentru funcția de consilier, exclus Pleșu!

La întâlnirea de partid, toți ceilalți consilieri au fost întrebați, pe rând, dacă acceptă să candideze pentru funcția de viceprimar, însă niciunul nu a fost de acord, considerând că Pleșu este cea mai bună soluție. Cu o singură excepție, conform surselor noastre: Cezar Toporaș. Acesta i-ar fi spus verde în față lui Dan Marian că el nu-l va vota niciodată pe Corneliu Constantin Pleșu. In schimb, dupa cum sustin liberalii, acesta s-a aratat dispus sa-i ofere votul Roxanei Miron, de la PSD, in cazul in care aceasta va fi propusa de partid.

Primarul a avut și el o pretenție

Surse din interiorul PNL ne-au spus că rațiunile din spatele deciziei lui Boroș de a se împotrivi directivelor de partid nu au nicio legătură cu trecutul lui Pleșu, colaborarea acestuia cu fosta Securitate nefiind un secret de foarte mulți ani.

iulian-bica-pnlScrisoarea anonimă a fost, se pare, mingea la fileu pe care Boroș a așteptat-o pentru a tranșa o altă problemă supusă negocierilor de partid: desemnarea consilierului Iulian Bîca, un apropiat al său, pe un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaților.

Cum Dan Marian nici nu a vrut să audă de o asemenea ”enormitate” (cum au numit-o unii dintre prietenii săi), Boroș a avertizat că nici el nu este dispus să-l accepte pe Pleșu drept mâna lui dreaptă. E clar că Dan Marian a mizat până în ultima clipă că Boroș va ceda. Nu doar că nu a făcut-o, dar Boroș a amenințat că e dispus să părăsească PNL dacă partidul nu retrage candidatura lui Pleșu.

Pentru a preveni un ditamai scandal în partid, Dan Marian, care vrea să se facă iarăși senator, a reușit să-l convingă pe Pleșu că e mai bine să stea cuminte în banca lui și să renunțe, cât mai repede cu putință, la visul de a deveni viceprimar. Nu de alta, dar îi strică lui planurile!

Liberalii vor avansa un nou nume pentru funcția de consilier

Așadar, Dan Marian, președintele organizației județene a PNL, i-a chemat iarăși la discuții pe consilierii liberali. Se va decide asupra unei alte propuneri pentru funcția de viceprimar, Pleșu fiind eliminat din cursă.

”Părerea mea este că le-a fost teamă de mine. Le-a fost teamă pentru ceea ce ar fi urmat, pentru deconspirarea tuturorciurariu-boros-marian-plesu1 neregulilor din administrația publică locală în ultimii 20 de ani. Am spus pe toată perioada campaniei electorale că nu voi avea liniște până când nu voi demasca toate ilegalitățile. Nu s-a dorit prezența mea. Era riscant, din cauză că sunt un om incomod. Acești oameni cred că mă doboară spunând tot timpul că am fost colaborator al Securității. Am recunoscut acest lucru. Eram un puști de 21 de ani, un copil. Și vreau să mi se arate un singur om care a avut de suferit din cauza mea în acea perioadă. Unul

Cezar Toporas

Cezar Toporas

singur și eu mă retrag. Nu există niciun asemenea om. Există doar frica de a nu ajunge viceprimar și astfel, să am acces la documente și la informații”, ne-a declarat Corneliu Pleșu.

Un alt punct de pe ordinea de zi a ședinței liberalilor va fi excluderea din partid a lui Cezar Toporaș, atat pentru ”nesupunere”, cat si pentru faptul ca ar vrea sa le dea votul pesedistilor. Contactat de reporterii Est News, Dan Marian, liderul județean al liberalilor a preferat să ne spună că nu comentează pe marginea acestui subiect. A declarat, însă, că într-adevăr va fi promovată o nouă candidatură pentru funcția de viceprimar și că va fi luată o decizie în privința primului loc pe listă la alegerile pentru deputați. Întrebat dacă acesta îi este rezervat lui Bîca, senatorul liberal a răspuns: ”Exclus! Domnul Bîca nu corespunde condițiilor impuse de partid pentru ocuparea acestei poziții”.

About Simona Vasile

8 comments

  1. da, domnule Plesu, este cineva in cer care va MULTUMESTE pt ca i-ati distrus cariera, familia si sanatatea

  2. Tradatorii raman tot tradatori.

  3. Conform proverbului, lupul isi schimbă părul dar naravul ba. Se pare ca PNL-ul este blestemat sa ramana numai in opozitie la Barlad. Degeaba am votat primar pe Boros ca el isi pregateste decolarea la PSD. Multumim domnule Primar.

  4. O ce veste minunata:
    Bate Boros la o poarta,
    Zise Feraru la Vaslui
    Lu’ Buzatu si ai lui.
    Poarta e la PSD-el
    Si-o deschide Miron-el
    Ca s-o puna pe ea vice
    Sa zambeasca prin ofice.

    Facem haz de necaz, dar se pare ca sunt trase fraiele pentru d-ra Miron de la PSD. Normal! Nu este prietena d-lui Feraru? Nu sunt ei prieteni de familie cu familia Boros?
    Ce cunoaste aceasta ”papusa” despre administratie publica? Ce experienta are ea, de viata? Nu a facut nimic pana acum!

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=836810423049720&set=t.100003817884290&type=3&theater

    • Normal…in aceasta situatie barladul condus de familiile prietene.

    • Muritor de rand

      Doamne fereste ! Uitativa la acestia. Numai adversari politici nu sunt. Feraru si cu Boros. Nu stiu cine este al treilea.

  5. PNL la barlad este nul politicSau adunat aici multi traseisti politici.Domnule ajuns primar Boros ,barladenii nu vau votat pentru ca aveau mare incredere in Dtra ci pentru ca urau pe solomon ,au vrut sa scape de el ,de psd si nu aveau alt candidat mai bine pozitionat.Oamenii stiau ca cine tradeaza odata va face asta mereu.De cand ati preluat primaria ,cu exceptia deschiderii usei principale nu ati facut nimic decat audiente de fatada in rest acelasi oras plin de mizerie ,caini fara numar ,consilieri personali ce vau parasit ..etc.Macar nu ati lasat sa se incerce votarea Dlui Plesu asa cum era ordinea de zi .
    Oricum la parlamentare PNL si Dan Marian care stiam ca este un specialist in jocuri politice murdare o va lua rau .Veti pierde rusinos.Ne astepatam ca in urmatoarele zile sa auzim chiar ca ati trecut la psd .
    Domnule primar decat sa aduceti in primarie un viceprimar psd mai bine…..DEMISIAAAAAAAAA!!!!

  6. Hopaaaa! Inca o dovada ca Borosss a batut palma cu PSD-ul. In urma cu trei saptamani se plangea ca nu se pot continua lucrarile pe Epureanu din cauza lu Buzatu iar PSD-istii i-au cerut sa mearga la Vaslui, la maria sa, Tarul Vasluiului, Buzatu. Se pare ca Borossss a mers, a pupat mana si inelul stapanului, i-a jurat credinta si ………SURPRIZA: totul s-a rezolvat. BRAVOOOOOOOO. D-le Borossss, daca ai fi mers la olimpiada din Brazilia, puteai sa participi cu brio la proba de viteza (pe 100m garduri) si sigur ieseai pe podium, cu medalia la gat, ca mai ieri erai la PNL si acum esti la PSD. Si, in plus, fie vorba intre noi, cine mai are apartament pe Epureanu? Da, BOroS !

%d blogeri au apreciat: