Home » Administratie » Fermierii din județ, ”somați” să-și raporteze pierderile din agricultură provocate de secetă pentru a primi despăgubiri

Fermierii din județ, ”somați” să-și raporteze pierderile din agricultură provocate de secetă pentru a primi despăgubiri

Fermierii din județ și producătorii individuali au fost ”somați” de către Prefectură, prin intermediul primăriilor, să raporteze în cel mai scurt timp pierderile provocate de secetă la culturile de primăvară în vederea acordării unor despăgubiri care ar putea ajunge la aproximativ 600 de lei la hectar pentru societățile agricole.

gigel_crudu_agriculturaDirecția Agricolă Vaslui a început centralizarea datelor privind pagubele provocate de seceta prelungită din această vară. Astfel, atât fermierii cât și producătorii individuali vor trebui să raporteze la primării suprafețele calamitate la culturile de porumb, floarea soarelui, sfeclă de zahăr, lucernă soia și dovleac.

Până acum, avem raportate 1.800 de hectare calamitate, iar vineri vom face prima raportare către Ministerul Agriculturii. Ulterior, Guvernul va analiza și, cel mai probabil după recoltare, așa cum s-a întâmplat anul trecut, se vor acorda despăgubiri”, a declarat directorul Direcției Agricole Vaslui, Gigel Crudu.

Societățile agricole ar putea să primească, așa cum s-a întâmplat anul trecut, în jur de 600 de lei pentru fiecare hectar de cultură calamitat. Pentru persoane fizice și producători individuali, valoarea despăgubirilor va fi la jumătate.

Evaluarea pagubelor se va face de către o comisie constituită la nivelul primăriei, care va constata în teren dacă cele declarate de producători sunt reale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: