Home » Justitie » Șase pietoni accidentați miercuri în judetul Vaslui

Șase pietoni accidentați miercuri în judetul Vaslui

Șase persoane au suferit vătămări corporale urmare a implicării lor în accidente de circulație petrecute miercuri, pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad, Huși și comunei Iana. Polițiștii rutieri efectuează cercetări în cazul acestor accidente pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs, în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pe 17 august pe raza municipiului Vaslui a avut loc eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, care se deplasa pe drumurile publice în calitate de pieton. În timp ce Aurel B. , de 71 de ani, din municipiul Huși se deplasa cu autoturismul pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui l-a accidentat pe R. Florin, de 49 de ani, din municipiul Vaslui, care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. După accident, Aurel B. și-a continuat deplasarea, însă a fost identificat la scurt timp de polițiști și condus la sediul Poliției Municipiului Vaslui pentru audieri. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde a fost diagnosticată cu o „contuzie gleznă”, nefiind necesară internarea.

Un alt accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui pieton s-a petrecut ieri, tot pe strada Ștefan Cel Mare. Cosmin I. , de 22 de ani, din comuna Muntenii de Sus, conducea autoturismul și l-a accidentat pe Alexandru I. , de 18 ani. Din primele cercetări a reieșit faptul că tânărul s-a angajat în traversarea străzii la culoarea roșie a semaforului electric. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde a fost diagnosticat cu „fractură peroneu”.

Pe raza comunei Iana a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui minor. Gelu B. , de 41 de ani, din comuna Iana conducea autoturismul pe DJ 245A pe raza localității de domiciliu, din direcția Iana către Pogana. La un moment dat, acesta a accidentat o minoră, de 14 ani, din comuna Muntenii de Jos. Fetița s-a angajat neregulamentar în traversarea drumului județean. A fost transportată la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad unde a fost diagnosticată cu o „contuzie toracică” fără a rămâne internată. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

În aceeași zi, pe raza municipiului Bârlad a avut loc un alt accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a două persoane. Viorel U. , de 36 de ani, din comuna Gherghești, conducea autoturismul pe strada Tecuciului din municipiul Bârlad, din direcția Tecuci către Vaslui. La un moment dat, acesta a efectuat manevra de viraj la stânga, iar din cauza faptului că nu s-a asigurat corespunzător și nu a acordat prioritate de dreapta, a intrat în coliziune cu autoturismul, condus din direcția Vaslui către Tecuci, de Ivan T. , de 29 de ani, din Republica Moldova. Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, o femeie de 31 de ani și o fetiță, în vârstă de un an, ambele din Republica Moldova, pasagere în autoturismul condus de T. Ivan. La spital, femeia a fost diagnosticată cu o „contuzie toracică”, iar fetița a fost diagnosticată cu „excoriație frontală”.

Pe raza municipiului Husi a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Vicol S., de 45 de ani, din municipiul Huși se deplasa cu autoturismul pe strada Calea Basarabiei din direcția Stația Meteo către centrul municipiului Huși, iar la un moment dat a accidentat o femeie de 45 de ani, din aceeași localitate. Din primele cercetări efectuate la fața locului, a rezultat faptul că femeia s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii, prin loc nemarcat. Victima a fost transportată la Spitalul municipal Huși unde a fost diagnosticată cu „traumatism facial prin accident rutier și contuzie genunchi”. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal Huși unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: