Home » Justitie » Tânăr din Berezeni urmărit internațional, prins de polițiști

Tânăr din Berezeni urmărit internațional, prins de polițiști

Polițiștii au pus în executare un mandat european de arestare emis de autoritățile din Germania pe numele unui bărbat din comuna Berezeni, pentru complicitate la comiterea unei infracțiuni de furt în anul 2015.

Pe 17 august polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 5 Murgeni și Postului de poliție Berezeni au depistat un bărbat, de 23 de ani, din comuna Berezeni, urmărit la nivel internațional. Pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare în vederea cercetărilor pentru 5 infracțiuni de „caz deosebit de grav de furt, furt agravat în grup organizat”, acesta având calitatea de complice.

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Bărbatul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Vaslui și a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași care a dispus reținerea pe bază de ordonanță. Acesta urmează a fi prezentat magistraților de la Curtea de Apel Iași în vederea emiterii mandatului și demarării procedurilor de predare către autoritățile din Germania. (G.P)

About Tehno Redactor