Home » Justitie » Contrabandist din Iași, arestat de polițiștii vasluieni!

Contrabandist din Iași, arestat de polițiștii vasluieni!

de Răzvan CĂLIN

Acesta tocmai încerca să distribuie 1.500 de pachete cu țigări de contrabandă unui ”partener” de afaceri din Vaslui.

Recent, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) Vaslui au reușit să prindă în flagrant un contrabandist care tocmai ”tranzacționa” câteva zeci de mii de țigări de contrabandă. Individul este Ion A., în vârstă de 44 de ani, domiciliat în municipiul Iași.

Polițiștii de la SICE Vaslui au organizat o operațiune chiar în Iași, unde au reușit să-l prindă în flagrant pe individ tocmai când distribuia nu mai puțin de 30.000 de țigarete unui ”partener” de afaceri din Vaslui. Acțiunea oamenilor legii din Vaslui s-a bucurat și de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

”Pachetele de țigări erau ambalate câte de 20 de bucăți, în pungi albe din plastic. De asemenea, autoturismul folosit de A. Ion a fost indisponibilizat de polițiști. Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul distribuia țigarete provenite de contrabandă, pentru a fi valorificate pe raza municipiului Vaslui. Polițiștii de la SICE Vaslui, ajutați de omologii de la Iași și cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS, n.r.) Vaslui, au efectuat și o percheziție la domiciliul suspectului din Iași. De aici, au ridicat în vederea confiscării 14.000 de lei și două laptop-uri”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În baza probatoriului administrat, contrabandistul ieșean a fost reținut de polițiști și prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Magistrații vasluieni au decis ulterior ca individul să fie pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ion A. este suspectul principal într-un alt dosar de cercetare penală pentru că a comis alte două infracțiuni de contrabandă.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: