Home » Administratie » Senatorul Dan Marian îi cere public lui Daniel Olteanu, cel mai popular liberal din județ, să demisioneze din funcția de prefect!

Senatorul Dan Marian îi cere public lui Daniel Olteanu, cel mai popular liberal din județ, să demisioneze din funcția de prefect!

de Simona MIHĂILĂ

Liberalii din județul Vaslui au bătut în cuie ordinea pe liste a candidaților la Senat și Camera Deputaților, organizația județeană a PNL devenind astfel prima care a finalizat competiția internă pentru alegerile parlamentare din această toamnă.

Ieri, cele trei structuri de conducere ale partidului – Comitetul Județean Executiv, Biroul Politic Județean și Colegiul Director Județean – au supus la vot listele cu candiații.

Peste 90% dintre membrii celor trei structuri au hotărât ca primul pe listă la Camera Deputaților să fie Daniel Olteanu, prefectul județului Vaslui, urmat de o persoană complet necunoscută în peisajul politic – o anume Oana Iovu, apoi, Nelu Tătaru, Nicu Ciupilan, Cristi Rusu, Sorin Radu, Gabriela Timofte, Valentin Dragomir, un membru al Organizației Județene de Tineret (ce urmează a fi numit în cursul acestei săptămâni), iar pe ultimul loc, Ionel Pasat.

Pentru Senat, ordinea candidaților pe liste este următoarea: Dan Marian, Gelu Veziteu, Mihai Ardeleanu și Cristiana Botan.

Senatorul Dan Marian, președintele organizației județene a PNL a declarat că Daniel Olteanu a fost informat despre decizia partidului: ”Îl invităm oficial pe Daniel Olteanu să renunțe la funcția de prefect al județului, să se reînscrie în partid și să candideze”.

Contactat de reporterii Est News, prefectul județului a spus că se simte cât se poate de onorat de decizia partidului: ”Sunt onorat! Le mulțumesc foștilor mei colegi din PNL pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Voi avea, mai întâi, câteva consultări, după care, în cel mai scurt timp, voi da un răspuns pe care îl voi face public”.

Primul loc pentru Camera Deputaților a fost vânat și de Corneliu Bichineț, care și-a autopropus candidatura, dar și de Iulian Bîca, propus de Dumitru Boroș, primarul Bârladului.

De altfel, negocierile pentru Bîca s-au derulat în paralel cu cele pentru funcția de viceprimar al Bârladului, subiecte care au băgat dihonia între liberali. Conflictul a escaladat săptămâna trecută, la ședința în care consilierii bârlădeni ar fi trebuit să aleagă viceprimarul.

Supărat că Dan Marian nu vrea să audă sub nicio formă de Bîca pentru Deputați, Boroș a refuzat să-l accepte pentru postul de viceprimar pe Corneliu Pleșu, preferatul lui Marian pentru această funcție. A retras proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi și s-a făcut nevăzut, refuzând orice discuție cu aripa pedelistă a partidului.

A urmat o ședință cu tunete și fulgere, a doua zi, la PNL, mai ales că Boroș a amenințat că demisionează din PNL dacă nuboros-marian1 i se acceptă una dintre cele două pretenții: fie Bîca la Deputați, fie o altă persoană decât Pleșu la viceprimar. Scandalul a ajuns și la urechile șefilor de la București. Scuturat bine de către aceștia, Dan Marian a făcut un pas înapoi. Plecarea lui Boroș din PNL ar fi produs un adevărat dezastru de imagine și ar fi periclitat serios rezultatul alegerilor parlamentare, mai ales că primarul a ajuns în sondaje pe o poziție superioară celei de care se bucură PNL.

În consecință, Pleșu a fost sacrificat, în locul său pentru funcția de viceprimar fiind numit Liviu Luca, un apropiat al primarului.

Olteanu, locomotiva liberalilor la alegerile parlamentare

Daniel Olteanu

Daniel Olteanu

Chiar dacă Boroș a obținut ce și-a dorit la primărie, el nu a renunțat la a-i cere partidului și să-l promoveze pe Bîca pe primul loc la Camera Deputaților. Propunerea i-a fost combătută în plenul ședinței de ieri, de la Vaslui, principalul motiv fiind că Bîca este complet lipsit de notorietate în județul Vaslui, prin comparație cu prefectul Olteanu, care se bucură, în plus, de un capital de încredere în continuă creștere.  El este favorizat atât ca notorietate, cât și ca popularitate, fiind extrem de simpatizat în comune, inclusiv în zona Hușului.

Drept dovadă că poziționarea lui Olteanu în capul listei de candidați pentru Camera Deputaților, a făcut ca lista să fie votată de peste 90% dintre liberali. Au existat doar patru voturi împotrivă, liberalii atribuindu-le grupării Boroș (Dumitru Boroș, Carmen Bularda, Liviu Luca și Iulian Bîca).

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: