Home » Justitie » A lovit un om cu mașina, după care a fugit de la locul accidentului!

A lovit un om cu mașina, după care a fugit de la locul accidentului!

de Răzvan CĂLIN

Polițiștii bârlădeni au reușit să identifice un conducător auto care a provocat un accident rutier soldat cu victime și care a fugit de la locul faptei. Șoferul este din județul Galați, iar victima e din comuna Tutova.

Accidentul s-a produs în seara zilei de sâmbătă, 20 august, pe Drumul European (DE) 581, pe raza satului Bădeana, din comuna Tutova. Într-o primă fază, nimeni nu a sesizat poliția despre cele întâmplate, însă ulterior, în decurs de 24 de ore, totul a ieșit la iveală.

”Din primele cercetări efectuate, a reieșit că sâmbătă seara, un bărbat în vârstă de 23 de ani, din Bădeana, se deplasa pe partea dreaptă a DE 581, din direcția Tutova către Bârlad. La un moment dat a fost acroșat cu oglinda de un autovehicul înmatriculat în municipiul Iași, care se deplasa în aceeași direcție de mers. Inițial, conducătorul auto a oprit pentru câteva clipe mașina, a discutat cu victima, dar ulterior a părăsit locul accidentului, fără a anunța polițiștii”, ne-a declarat comisarul – șef Ștefan Sofrone, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

La rândul său, nici victima accidentului nu a alertat autoritățile, însă după aproape o zi de la producerea accidentului a început să se simtă rău. În consecință, în noaptea de 21 spre 22 august, a solicitat la domiciliu un echipaj al Stației de Ambulanță Bârlad, fiind transportat la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad. Aici a fost diagnosticat cu policontuzii și a fost internat pentru investigații medicale mai amănunțite.

Astfel, cazul a ajuns și în atenția oamenilor legii. Polițiștii de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au reușit în scurt timp să-l identifice pe șoferul implicat în accident, acesta fiind un Gheorghe B., de 24 de ani, din comuna Ghidigeni, județul Galați. Acesta a încercat să se ”scuze” în fața polițiștilor, afirmând că a părăsit locul accidentului deoarece pietonul nu acuza dureri la momentul respectiv și nu părea să fi pățit ceva.

Acum șoferul s-a ales cu un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Polițiștii atrag atenția că orice șofer al unui vehicul implicat într-un accident de circulație, în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, este obligat să ia măsuri de anunțare imediată a poliției. De asemeni, nu trebuie să modifice sau să șteargă urmele accidentului și să nu părăsească locul faptei.

Nu doar conducătorii auto, ci chiar orice persoană care este implicată sau are cunoștință de producerea unui accident de circulație de acets gen, este obligată să anunțe de îndată poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: