Home » Invatamant » Peste 17% din candidații înscriși la bacalaureatul de toamnă nu s-au prezentat la prima probă scrisă a examenului

Peste 17% din candidații înscriși la bacalaureatul de toamnă nu s-au prezentat la prima probă scrisă a examenului

Peste 17% din candidații înscriși la bacalaureatul de toamnă nu s-au prezentat la prima probă scrisă a examenului, iar mulți din cei 414 absolvenți de liceu care au avut curajul să se prezinte la proba limba și literatura română au părăsit sălile de clasă la scurt timp de la publicarea subiectelor.

Un număr de 89 de absolvenți de liceu, atât din promoția 2016 cât și din anii anteriori, care se înscriseseră pentru prima probă a bacalaureatului de toamnă, nu s-au prezentat la examen. Astfel, din cei 503 absolvenți de liceu înscriși pentru proba la limba română, doar 414 au ajuns la examen. Nici măcar cei care au avut curajul să intre în sălile de clasă nu au stat prea mult în bănci, ieșind destul de repede după afișarea subiectelor.

Din fericire, nu am avut niciun incident înregistrat în centrele de examen de județ. Nu au existat elevi prinși încercând să fraudeze examenul și nici centre unde să nu se poată desfășura proba scrisă la limba română, cum ar fi, de exemplu, lipsa energiei electrice”, a declarat Lidia Rășcanu, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Următoarele două probe scrise ale bacalaureatului de toamnă vor avea loc miercuri, când va fi proba obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie, și vineri, atunci când candidații vor susține proba la alegere. Pe 29 august vor fi afișate primele rezultate ale examenului, iar pe 1 septembrie vor fi publicate notele finale, în urma rezolvării contestațiilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: