Home » Sport » Bârlădeanul Cristian Marian Chirică are un sezon extraordinar la CSM Știința Baia Mare. De trei ori în primele patru runde a fost în echipa etapei SuperLigii CEC Bank

Bârlădeanul Cristian Marian Chirică are un sezon extraordinar la CSM Știința Baia Mare. De trei ori în primele patru runde a fost în echipa etapei SuperLigii CEC Bank

Rugbystul bârlădean Cristian Marian Chirică are un debut de sezon fulminant în această ediție a SuperLigii CEC Bank 2016-2017, iar Federația Română de Rugby l-a inclus încă o dată în echipa etapei.

Este pentru a treia oară, după doar patru etape disputate, când comisia special desemnată să analizeze meciurile săptămânale din SuperLiga CEC Bank îl anunță în Echipa ideală. Locul doi pe care echipa sa, CSM Știința Baia Mare îl ocupă i se datorează într-o mare măsură. Bârlădeanul are șansa de a trece pe primul loc după etapa a V-a în care va întâlni liderul Steaua București. Cele două formații sunt despărțite în clasament de patru puncte, roș-albăstrii cu 15 și băimărenii cu 11. Aceștia din urmă au însă un meci mai puțin disputat. Ambele echipe au avut un debut de sezon reușit și sunt singurele formații care au trei puncte bonus. Pe trei se află Timișoara Saracens, echipă la care evoluează bârlădeanul Vlădut Zaharia.

Din 2015 Cristian Marian Chirică a făcut parte din lotul echipei naționale Under 18. Pe 19 aprilie 2014 a făcut parte din primul XV aliniat de România în finala pentru locurile 3-4 a Campionatului European de la Poznan câștigată de Stejărei, 41-7 contra reprezentativei similare a Poloniei. Rugbystul a făcut parte din lotul echipei de 12 sportivi a echipei România 7 pregătit de Alexandru Lupu și a reușit performanță de a cuceri bronzul la cea de-a două etapă a Rugby Europe Sevens Men’s Trophy 2016. Echipa României care a mai avut în lot alți trei bârlădeni, Vlădut Zaharia (Timișoara Saracens), Ionuț Balaban (CS Dinamo) și Robert Neagu (Steaua București) în lot, a terminat pe poziția a patra sezonul.

În primul XV a etapei a IV-a sunt cinci jucători de Timișoara Saracens și cinci de la CSA Steaua, echipe care s-au și întâlnit în derbyul rundei a IV-a a SuperLigii, partidă câștigată de bănățeni cu 8-6. În echipa ideală a etapei patru jucători provin de la Baia Mare după ce „zimbrii”au reușit scorul etapei cu CSM București 53-25. Un singur jucător provine de la CSM.

Echipa etapei: Gigi Militaru (Timișoara Saracens), 2. Levan Genebashvili (CSA Steaua), 3. Vlad Badalicescu (CSA Steaua), 4. Lucian Ionuț Mureșan (Timișoara Saracens), 5. Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), 6. Cristian Chirica (Știința Baia Mare), 7. Vasile Rus (Timișoara Saracens), 8. Eseria Vueti (CSA Steaua), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Fahiua Siale (CSM București), 11.Sikuea Taliauli (Știința Baia Mare), 12. Luke Samoa (Știința Baia Mare), 13. Cătălin Dascălu (CSA Steaua), 14. Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), 15. Cătălin Fercu (Timișoara Saracens) (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: