Home » Politic » Dan Marian îi face cu pumnul celui mai popular primar liberal din județul Vaslui! Ruptura dintre vechii liberali și foștii pedeliști devine tot mai evidentă!

Dan Marian îi face cu pumnul celui mai popular primar liberal din județul Vaslui! Ruptura dintre vechii liberali și foștii pedeliști devine tot mai evidentă!

După ce luni de zile a fost acuzat de presa locală că este mână în mână cu PSD, președintele Organizației Județene Vaslui a PNL, Dan Marian, folosește aceeași placă pentru a deturna atenția publică spre primarul bârlădean Dumitru Boroș. Marian acuză că Boroș ar negocia politic cu liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, și cu fostul candidat PSD la primăriei, deputatul Adrian Solomon, postul de viceprimar al municipiului, care nu a fost ocupat nici la două luni și jumătate de la alegerile locale. În aceste condiții, liderul liberalilor vasluieni îl amenință pe edilul de Bârlad, de altfel prim-vicepreședintele Organizației Județene PNL, cu excluderea din partid, dacă nu va respecta deciziile partidului.

Îl rog public pe primarul Dumitru Boroș să facă liniște în Organizația PNL Bârlad, pe care, de altfel, o conduce. A fost un moment de tensiune internă, generat de nominalizarea persoanei care să ocupe funcția de viceprimar, care a dus la o probabilă dezbinare în interiorul partidului. Domnul Boroș trebuie să-și intre în atribuțiile de președinte al organizației și să aducă la aceeași masă colegii care l-au susținut și l-au ajutat să devină primar. Trebuie să înceteze imediat negocierile politice cu PSD, în speță cu Dumitru Buzatu și Adrian Solomon, pentru că i-ar putea fi fatale din punct de vedere politic. Pentru că PNL deține în momentul de față majoritatea transparentă în Consiliul Local Bârlad, cred că poate să-și impună viceprimarul, cel care a fost votat în cadrul organizației”, a declarat președintele Organizației Județene Vaslui a PNL, Dan Marian.

E greu de presupus la ce majoritate se referă Dan Marian în ceea ce privește Consiliul Local Bârlad, știut fiind că PNL are exact același număr de consilieri ca și PSD. Singurul independent, Bogdan Sârbu, își susține permanent declarația că va vota cu el însuși, deoarece va candida pentru funcția de viceprimar. Doar dacă Marian nu se bazează pe votul vreunor pesediști, caz în care se autodenunță public că el este cel care aruncă bezele PSD-ului (un lucru vehiculat demult în presa locală), nicidecum Boroș.

Și mai greu de presupus este de ce Dan Marian nu-l exclude efectiv pe Boroș din PNL dacă are dovada că acesta negociază cu PSD fără voia partidului. Reținerile sale nu au altă explicație decât că declarațiile sunt simple fumigene.

Acuzațiile lansate de liderul liberalilor vasluieni vin la câteva zile după ce primarul Dumitru Boroș a retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local proiectul de hotărâre cu privire la alegerea viceprimarului municipiului Bârlad, din cauză că foștii pedeliști voiau să-l pună în funcție pe Corneliu Pleșu, fost colaborator al Securității. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor