Home » Administratie » Finanțele Vaslui au depășit în luna iulie programul de încasări

Finanțele Vaslui au depășit în luna iulie programul de încasări

În luna iulie 2016 totalul veniturilor bugetare colectate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui a fost de 55,1 milioane lei, ceea ce reprezintă un grad de realizare de 113,5% a programului de încasări.

directia judeteana de finante (1)La bugetul de stat au fost încasate venituri de 23,3 milioane lei. În cadrul acestui buget ponderea cea mai mare o dețin încasările din impozitul pe venit, de 13,2 milioane lei. Au urmat cele din TVA, de 3,1 mil. lei. Totodată, veniturile colectate din alte încasări au fost de 2,9 mil. lei.

La bugetul asigurărilor sociale de stat suma încasată a fost de 20,4 milioane lei. La bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, s-a încasat suma de 10,6 mil. lei, iar la bugetul asigurărilor pentru șomaj s-au încasat 0,8 mil. lei .

Inspectorii fiscali au dat amenzi ce au însumat 35.000 lei

În luna iunie inspectorii din cadrul Activității de Inspecție Fiscală au efectuat verificări la un număr de 49 agenți economici. Urmare a verificărilor efectuate au fost stabilite diferențe suplimentare de obligații fiscale în sumă de 3,4 milioane lei, reprezentând TVA și accesorii în sumă de 1,8 milioane lei, impozit pe profit și accesorii în sumă de 0,9 mil. lei, și alte impozite în valoare de 0,5 mil. lei. Pentru încălcarea unor acte normative, inspectorii fiscali au aplicat pe parcursul verificărilor 12 amenzi contravenționale în sumă de 35 mii lei.

Acțiunile de inspecție fiscală au vizat combaterea fraudelor privind taxa pe valoarea adăugată aferentă operațiunilor intracomunitare si modul de calculare, evidențiere și virare în cuantumurile și la termenele legale a obligațiilor față de bugetul consolidat al statului. De asemenea inspectorii AJFP Vaslui au făcut vizite inopinate pentru a verifica disciplina financiar-contabilă și a descoperi fapte de evaziune fiscală. Au mai verificat contribuabilii inactivi trecuți în evidența specială conform prevederilor legale în vigoare. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: