Home » National » MAE: Doi romani morti in urma cutremurului din Italia. Patru sunt raniti si opt sunt dati disparuti

MAE: Doi romani morti in urma cutremurului din Italia. Patru sunt raniti si opt sunt dati disparuti

Ministerul roman de Externe a anuntat joi dimineata ca inca un roman a fost declarat mort in urma cutremurului puternic de marti din centrul Italiei. Astfel, bilantul victimelor romani ajunge la doi morti. In plus, opt conationali sunt dati disparuti de apartinatori, iar patrusunt raniti si sunt internati, a anuntat purtatorul de cuvant al Mnisterului de Externe la Digi 24.

Miercuri seara, ministerul Externe anuntase ca un roman a murit, doi au fost raniti si 9 sunt dati disparuti.

„Echipele consulare mobile s-au deplasat la unitatile medicale unde se afla internati cei 4 cetateni romani raniti si mentin permanent legatura cu personalul specializat care ii monitorizeaza pentru informatii actualizate cu privire la evolutia starii acestora de sanatate. Totodata, mentionam faptul ca cele doua echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistentei consulare pe parcursul intregii nopti, deplasandu-se si la o tabara de sinistrati unde sunt adapostiti 10 cetateni romani. In ceea ce priveste semnalarile primite in cursul zilei de astazi privind cetatenii romani dati disparuti, mentionam ca verificarile continua, in acest moment 8 persoane aflandu-se in aceasta situatie”, scrie un comunicat al Ministerului de Externe (MAE).

In zonele afectate de seism traiesc zeci de mii de cetateni romani.

Misiunea diplomatica romana mentine legatura permanenta cu autoritatile italiene competente si intreprinde demersuri pe toate canalele disponibile, inclusiv prin cele 2 echipe consulare mobile (Ambasada Romaniei la Roma si de la Consulatul General al Romaniei la Bologna), care se afla la fata locului si actioneaza coordonat in vederea obtinerii de informatii cu privire la existenta altor cetateni romani, afectati de seism.

MAE reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia – (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al Romaniei la Bologna – (0039) 051 5872120 si (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Bilantul provizoriu arata 159 de morti in urma seismului.

Sursa: hotnews.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: