Home » Invatamant » Numărul absenților la bacalaureatul de toamnă a crescut, depășind 20%

Numărul absenților la bacalaureatul de toamnă a crescut, depășind 20%

Numărul absenților la bacalaureatul de toamnă a crescut la cea de-a doua proba a examenului și a depășit procentul de 20% din totalul absolvenților de liceu care s-au înscris pentru a susține teza la materia obligatorie, respectiv matematică sau istorie.

Tot mai mulți absolvenți de liceu care nu au luat din prima bacalaureatul refuză să se prezinte la examen, deși s-au înscris din timp pentru sesiunea din toamnă aflată zilele acestea în plină desfășurare. Drept dovadă este numărul mare de absenți înregistrat, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, la proba obligatorie a profilului. Din cei 519 absolvenți înscriși, 112 nu au mai ajuns în centrele de examen. În aceste condiții, au fost predate 487 de teze, din care 86 la istorie, numărul absenților depășind procentul de 20%.

Este opțiunea candidaților de a se prezenta sau nu la examen. Dacă nu au venit acum, o pot face în următoarea sesiune, din vara anului viitor. Important pentru noi, ca și organizatori, este faptul că nu am avut niciun incident înregistrat, cum ar fi candidați prinși copiind”, a declarat inspectorul școlar Lidia Rășcanu, din cadrul ISJ Vaslui.

Următoarea probă scrisă a bacalaureatului de toamnă va avea loc vineri, atunci când candidații vor susține proba la alegere. Pe 29 august vor fi afișate primele rezultate ale examenului, iar pe 1 septembrie vor fi publicate notele finale, în urma rezolvării contestațiilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: