Home » Politic » Prima reacție a primarului Boroș în scandalul alegerii viceprimarului

Prima reacție a primarului Boroș în scandalul alegerii viceprimarului

de Simona MIHĂILĂ

După aproape o săptămână de la izbucnirea scandalului din sânul PNL în legătură cu alegerea viceprimarului la Bârlad, primarul primarul Dumitru Boroș, care a refuzat până acum să ia o poziție oficială în legătură cu acest subiect, a ieșit la rampă.

Într-o conferință de presă organizată ieri, la sediul partidului, edilul-șef al Bârladului a explicat de ce a tăcut până acum.

”Eu sunt un om de partid și am preferat să rezolvăm în interiorul partidului problemele care apar. Nu am ieșit să vorbesc public despre ele, nici înainte, nici imediat după ședința de Consiliu Local în care am retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarului. Nu am ieșit nici a doua sau a treia zi. Dar când alții aleg să vorbească și să spună tot felul de lucruri neadevărate, nu poti să taci. Am considerat că este de datoria mea să ies și să dau explicații celor ce m-au ales”, a declarat primarul Boroș.

Primarul a confirmat informațiile potrivit cărora a retras proiectul de hotărâre pe motiv că nu era de acord cu nominalizarea consilierului Corneliu Pleșu pentru funcția de primar. De asemenea, a recunoscut că reținerile sale față de colegul său de partid sunt cele pe care și noi, ziarul Est News, le-am enunțat în baza informațiilor primite pe surse: că Pleșu a fost colaborator al Securității.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GXLeOrzDNCk&w=560&h=315]

”Desemnarea domnului Pleșu nu a fost statutară. O desemnare se face în Biroul Politic Local. Nu a existat o asemenea discuție în birou. Întâlnirea de cu o seară înainte de la partid, când s-a propus candidatura domnului Pleșu, nu a fost ședință de Birou Politic Local. A fost o simplă întâlnire, dar chiar și așa, eu am anunțat că nu îmi asum candidatura domnului Pleșu. Domnul Pleșu are un trecut care nu poate fi trecut cu vederea, pur și simplu. Nu a existat nici în campania electorală și nici înainte vorba ca domnul Pleșu să fie viceprimar. Nu s-au discutat aceste lucruri. Nu era o prioritate să discutăm împărțirea funcțiilor, ci să câștigăm alegerile, să salvăm Bârladul din mâinile PSD”.

Boroș a adăugat că știa că Pleșu fusese colaborator al Securității, dar scrisoarea anonimă primită de consilierii liberali și de liderii partidului, în care se atrăgea atenția asupra faptului că e un lucru grav ca PNL să promoveze în funcții o asemenea persoană, i-a dat un motiv în plus să respingă și mai ferm candidatura acestuia.

”Este un semn că societatea civilă nu va accepta un asemenea compromis. PNL ar fi pus într-o lumină proastă. Așa că nici eu nu mi-l pot asuma. Nu am nimic personal cu domnul Pleșu, dar nu cred că am putea lucra împreună. Eu nu am fost votat doar de liberali. Am fost votat și de bârlădenii care nu au nimic în comun cu PNL. Am luat 2.000 de voturi peste cele ale partidului, iar ăsta este un semn peste care nu pot trece și pentru care sunt recunoscător. Din momentul în care am devenit primar, mă consider primarul tuturor bârlădenilor, nu numai al liberalilor. Îmi pare rău, dar așa stau lucrurile”, a mai spus Dumitru Boroș.

About Simona Vasile

One comment

  1. Ok..plesu e dovedit colaborator..dar Dtra colaborati cu psd?

%d blogeri au apreciat: