Home » Sport » Supercupa județului Vaslui la fotbal se joacă sâmbătă la Fălciu

Supercupa județului Vaslui la fotbal se joacă sâmbătă la Fălciu

Învingătoarele celor mai puternice trei competiții fotbalistice din județul Vaslui se vor înfrunta sâmbătă, de la ora 16:00, pe stadionul comunal Fălciu. Este vorba despre Pajura Huși, liderul Ligii a IV-a, Vitis Șuletea, câștigătoarea fazei județene a Cupei României și Avântul Zăpodeni, formație campioană a ediției trecute de Liga a V-a.

Supercupa „SC Podul Înalt SA” Vaslui este organizată de Asociația Județeană Vaslui, cu sprijinul Primăriei Fălciu și în parteneriat cu SC Podul Înalt SA Vaslui. Cu ocazia Supercupei vor avea loc și concursuri de lovituri libere și penalty-uri, unde vor fi invitate echipele participante în competițiile organizate de AJF Vaslui și toți apropiații fenomenului fotbalistic din Vaslui.

Pajura Huși s-a impus în play-off-ul Ligii a IV-a cu 15 puncte, obținute în urma a cinci victorii. A pierdut un singur meci în această fază a competiției, scor 1 -2 cu Sporting Bârlad. Au fost conduși cu 2 -1 și în cealaltă dispută, dar au învins în cele din urmă cu 3 – 2. Au mai pierdut cu Vitis Șuletea, scor 2 – 3 pe teren, dar rezultatul omologat a fost 3 – 0 în urma unei contestații făcută la Comisia de Etică și Disciplină din cadrul AJF Vaslui. Celelalte meciuri au fost câștigate la pas, scor 4-0 și 4 – 1 cu FC 2007 Gârceni și 3 – 1 cu Vitis Șuletea. FC 2007 Gârceni a plătit pentru înfrângerile din meciurile directe cu echipa campioană și astfel s-a clasat pe locul doi, cu doar 12 puncte. În cele 16 meciuri disputate în sezonul regulat, Pajura Huși a năucit apărările adverse și a marcat de 82 de ori. A avut cea de-a doua apărare, cu doar 20 de goluri primite.

Vitis Șuletea a avut un parcurs spectaculos în ediția 2015-2016 a Cupei României, competiție în care a marcat în cele patru meciuri disputate 19 goluri și a primit doar șapte. Sporting Bârlad a fost singura echipă care a reușit să îi marcheze mai mult de un gol, într-un meci pe care Vitis Șuletea l-a câștigat cu 8 – 5. Cel mai greu meci pentru șuleteni a fost însă cel câștigat în extremis cu Juventus Fălciu, scor 2 – 1. În drumul spre trofeu a urmat disputa cu FC 2007 Gârceni, care a fost câștigată detașat, scor 4 – 0. În finală Vitis Șuletea a învins Pajura Huși cu 5 – 1.

Avântul Zăpodeni a devenit campioana Ligii a V-a după ce s-a impus în finala împotriva formațiilor Victoria 2013 Muntenii de Jos și Juventus Falciu. În etapa a doua echipa campioană a trecut cu mari emoții de Juventus Falciu, scor 3 – 2. A urmat apoi unica înfrângere suferită în finala competiției, scor 0 – 2 în deplasarea de la Victoria 2013 Muntenii de Jos. A urmat o nouă victorie la limită cu Juventus Fălciu, scor 2 -1. În ultima etapă a pierdut din nou cu Victoria 2013 Muntenii de Jos, scor 3 – 7, dar a câștigat la masa verde cu 3 – 0 după ce contestația depusă la Comisia de Etică și Disciplină din cadrul AJF Vaslui a fost validată. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: