Home » Administratie » Primăriile din județul Vaslui nu își mai pot plăti angajații

Primăriile din județul Vaslui nu își mai pot plăti angajații

„Primăriile din județul Vaslui se confruntă cu grave probleme financiare, unele nemaiavând bani pentru funcționare sau pentru cheltuielile legate de personal”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Ciprian Trifan.

Conform spuselor acestuia cheltuielile legate de proiecte de investiții țin conturile primăriilor blocate. Pentru buna funcționare a unităților administrativ-teritoriale ar fi nevoie, în medie, de câte 200.000 de lei pentru fiecare primărie în parte: „Unii poate au nevoie de mai mult, alții de mai puțin, dar probleme există peste tot. Fără o rectificare bugetară vom avea un sfârșit de an anevoios. Sunt primării care nu au bani pentru plata persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora, sunt mari semne de întrebare cu privire la posibilitatea asigurării salariilor în unele primării, iar în alte unități administrativ-teritoriale nu există fonduri suficiente pentru cheltuielile legate de funcționare”.

Activitatea de protecție socială din județ ar putea intra și ea în colaps. Dacă Direcția Generale de Asistență Socială nu primește o finanțare de aproximativ 10 milioane de lei nu poate termina anul 2016 în condiții corespunzătoare. (G. P.)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Sa se reverifice ajutoarele sociale date pe vot de catre primari.Sunt date pe mai multi membri de familie separat desi locuiesc si se gospodaresc la aceiasi adresa.

%d blogeri au apreciat: