Home » Justitie » Lolita, în varianta de Perieni! Înjunghiat în inimă de iubita minoră de care se îndrăgostise cu patimă!

Lolita, în varianta de Perieni! Înjunghiat în inimă de iubita minoră de care se îndrăgostise cu patimă!

de Daniel MICU și Răzvan CĂLIN

Un bărbat de 37 de ani, din Perieni, a fost înjunghiat în inimă de o minoră de 17 ani, de care se îndrăgostise lulea. Deocamdată, nu se știe dacă a fost vorba de autoapărare sau de un atac făcut la furie.

casa_braescu1O poveste de amor cu final sângeros petrecută de curând în comuna vasluiană Perieni ar putea fi socotită o variantă autohtonă a subiectului controversatului (dar în aceeași măsură celebru) roman al lui Vladimir Nabokov, ”Lolita”. În rolul senzualei minore o avem pe o adolescentă (ceva mai matură decât eroina romanului cu pricina) în vârstă de 17 ani, din comuna Iana, iar bărbatul matur îndrăgostit până peste cap de ea este Gheorghe Brăescu, de 37 de ani, din comuna Perieni.

Individul este tatăl a șase copii, a mai fost căsătorit odată și este cunoscut în sat drept un mare crai, un bărbat cu lipici la femei. Din câte se pare, bărbatul era atras și avea succes mai cu seamă la minore. Așa se face că ultima lui cucerire este o adolescentă de 17 ani, ce provine dintr-o familie de penticostali din comuna Iana. Cum era îndrăgostit lulea de minoră, sâmbătă, 27 august, a mers în comuna învecinată și i-a propus fetei să-l însoțească la Perieni și să se mute cu el. Adolescenta, care face parte dintr-o familie cu mulți copii și o situație materială și financiară precară, a acceptat.

Numai că sâmbătă seara, între ei a izbucnit o ceartă, iar fata ori l-a pus la punct, ori s-a apărat, însă cert este că a folosit un cuțit. I-a înfipt lama în piept, fără să ezite, însă, bărbatul a avut puterea să iasă din casă, plin de sânge, și să-și cheme în ajutor unul dintre fii, care locuiește în aceeași curte cu el. Acesta a fost cel care a sunat la 112 și în scurt timp la fața locului a ajuns un echipaj al Stației de Ambulanță Bârlad.

”Echipajul a găsit acest pacient conștient și coerent, dar cu o plagă înjunghiată la nivelul toracelui anterior, în zona inimii, produsă în condiții suspecte. Pacientul era instabil hemodinamic, a fost stabilizat și transportat la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, unde a fost diagnosticat cu hemopericard, adică sânge la nivelul inimii”, ne-a declarat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului Vaslui.

Ulterior, medicii bârlădeni au decis dirijarea lui către o clinică de specialitate din Iași (Spitalul de Cardiologie), unde duminică dimineață a fost supus unei intervenții chirurgicale.

O adolescentă cam ”zburdalnică”!

În ceea ce o privește pe minoră, aceasta a fost internată într-un centru de specialitate din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) caleap_catalinVaslui. Ea urmează fie inclusă într-un program de consiliere și reabilitare și va sta de vorbă atât cu psihologii direcției, cât și cu oamenii legii care vor să afle ce anume s-a întâmplat cu exactitate în seara zilei de sâmbătă.

”Fata are câteva săptămâni de când tot tot pleacă de acasă pentru câte o zi, după care se întoarce. Bărbatul a vrut să o oprească la Perieni, în vederea căsătoriei. Ea l-a refuzat. În urma altercației a pus mâna pe cuțit și l-a înjunghiat. Împreună cu DGASPC Vaslui va trebui să facem o anchetă să vedem cauzele și ce s-a întâmplat. Fata provine dintr-o familie sărăcăcioasă, primesc ajutor social, dar nu au creat probleme până acum. Ea e un pic mai zburdalnică. Anul trecut a avut o relație cu cineva din comuna Ciocani. Am adus-o acasă și a promis că nu mai pleacă”, a declarat Cătălin Caleap, asistent social în cadrul Primăriei Iana.

Brăescu, mare ”crai” cu succes mai ales la minore!

Atât localnicii din Perieni, cât și cei din Iana, sunt șocați de cele întâmplate. Pe de o parte, unora le este greu să creadă că fata a fost în stare de un atac atât de sângeros, în timp ce alții recunosc că individul era mare ”fustangiu” și, culmea, avea succes printre femei, îndeosebi printre minore. Cărora, probabil, le sucea mințile mai ușor. În plus, bărbatul era cam violent și obișnuia, se pare, să-și mai altoiască ”iubirile”, din când în când. Tot din dragoste, bineînțeles!

machidon_vasileVasile Machidon, fratele victimei: ”Acu am auzit și eu că i-a băgat femeia cuțitul în inimă. El a mai avut o femeie de la Pogana. Nu știu dacă s-au certat, că nu știi în casa omului cum trăiește. E prost! A a vut o femeie gospodină, dar el era rău, o bătea!”.

Ion Brăescu, rudă cu Gheorghe Brăescu, a declarat pentru Est News: ”Prima lui femeie a plecat în Italia. El e tânăr. Îibraescu_ion trebuia…Nu e om rău, era de treabă. Băiatul ăsta e gospdar. Acasa asta e a lui și mai are încă trei”.

”El aduce multe femei acasă. Azi are una, mâine are alte. Aduce în șir femei. Le schimbă. Și minore, și mari, nu contează. Nu e bine deloc așa. Nu am auzit de când sunt în sat așa ceva!”, a mai spus un localnic.

Oamenii legii urmează să stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a produs această tărășenie cu un pronunțat iz de telenovelă rurală. Poliția, dar și specialiști dela DGASPC Vaslui, trebuie să descopere dacă minora a acționat dintr-un instinct de conservare, de autoapărare sau e vorba de un atac produs la furie.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: