Home » Administratie » Pierderi de peste 12,7 milioane de lei, înregistrate în agricultură de fermierii din județ din cauza secetei excesive

Pierderi de peste 12,7 milioane de lei, înregistrate în agricultură de fermierii din județ din cauza secetei excesive

Peste 12,7 milioane de lei este valoarea pagubelor în agricultură constatate până în prezent de către comisiile locale pentru situații de urgență la o parte din fermierii din județ, suprafața totală afectată de seceta excesivă și raportată, deocamdată, de primării depășește 10.500 de hectare.

Un număr de 10.534 hectare de culturi agricole din județ au fost afectate în urma secetei excesive și persistente în timp din această vară, gradul de afectare variind între 35 și 100%. Cele mai calamitate plante au fost porumbul (4.374 de hectare), floarea soarelui (4.236 hectare) și lucerna (956 de hectare), valoarea totală a pagubelor înregistrate depășind 12,7 milioane de lei, cu o pierdere medie de 1.200 de lei la hectar.

”Valoarea pagubelor reprezintă pierderile înregistrate la un număr total de 331 de fermieri, din care 58 sunt persoane juridice. Evaluările sunt făcute de comisiile locale pentru situații de urgență de la nivelul primăriilor care se deplasează în teren pentru a evalua, la fața locului, culturile și gradul de afectare a acestora, precum și nivelul estimativ al pierderilor”, a declarat directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

Odată cu centralizarea proceselor verbale de constatare a pagubelor din teren, DAJ a transmis la Ministerul Agriculturii și Dezvoltǎrii Rurale o informare privind situația culturilor afectate de secetǎ de pe raza județului nostru. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Sa le mai dea statu niste gologani la fermieri sa-si mai traga niste viloase , BMW X6, Land Rover Discovery !

%d blogeri au apreciat: