Home » Invatamant » Promovabilitate de 28,76% la bacalaureatul de toamnă, cea mai mare din ultimii ani, doar 24 de elevi luând medii peste 7.00

Promovabilitate de 28,76% la bacalaureatul de toamnă, cea mai mare din ultimii ani, doar 24 de elevi luând medii peste 7.00

Mai puțin de o treime dintre candidații care au susținut sesiunea de toamnă a bacalaureatului în județ au obținut medii de promovare, rezultate care însă sunt considerate mulțumitoare de către șefii învățământului vasluian, în condițiile în care sunt cele mai bune din ultimii patru ani.

Rata de promovabilitate la sesiunea din toamnă a bacalaureatului este de 28,76%, cu aproape cinci procente peste media pe țară, ceea ce situează județul nostru în prima parte a clasamentului național. În schimb, cea mai mare medie în această sesiune nu depășește 8,40 și aparține unui elev de la Liceul ”Nicolae Iorga” Negrești. De altfel, majoritatea mediilor obținute de cei declarați admiși, respectiv 173 din 197, sunt cuprinse între 6.00 și 6.99. Cu toate acestea, șefii învățământului vasluian consideră rezultatele unele mulțumitoare, în condițiile în care sunt cele mai mari din ultimii patru ani.

„Din punctul nostru de vedere, sunt rezultate normale și mulțumitoarea, având în vedere că sunt cu câteva procente bune peste media națională. Într-adevăr, se putea și mai bine, dacă este să ne raportăm strict la procentul de promovabilitate, dar să nu uităm că, totuși, este sesiunea de toamnă a bacalaureatului, care nu-i una a premianților”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Comparativ cu sesiunea de toamnă a bacalaureatului de anul trecut, procentul de promovabilitatea în județul Vaslui este mai mare cu 1,5%. (Ionut PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: