Home » Sanatate » Risc major pentru cei trei frați găsiți din Grumezoaia, abandonați de părinți în casă, flămânzi și însetați

Risc major pentru cei trei frați găsiți din Grumezoaia, abandonați de părinți în casă, flămânzi și însetați

Cei trei frați de trei luni, doi și patru ani, din Grumezoaia, transportați cu ambulanța la spital după ce au fost găsiți abandonați de către părinți în casă, flămânzi și însetați, se aflau într-o situație de „risc major”, motiv pentru care au fost scoși din familie, luni, de către autorități.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a preluat, ieri, în regim de urgență din familie pe cei trei frați din Grumezoia care, la mijlocul acestei luni, au ajuns cu ambulanța la spital după ce au fost găsiți abandonați în casă de către părinți. Intervenția autorităților s-a făcut în baza unei ordonanțe președințiale emisă de către magistrații Tribunalului Vaslui, în baza dovezilor prezentate în instanță de către specialiștii Protecției Copilului conform cărora părinții își neglijează copii. Decizia instanței vine după ce, inițial, DGASPC Vaslui decisese ca cei trei frați să rămână în familie, însă cu evaluarea în continuare a cazului.

Evaluarea de specialitate realizată în acest caz a reliefat o situație de risc major în cadrul familiei naturale, manifestată prin neglijarea celor trei minori și abordarea unui comportament neadecvat în raport cu nevoile individuale ale copilului. Toate aceste aspecte au condus la necesitatea sesizării Tribunalului Vaslui, care a dispus separarea copiilor de părinți pe cale de ordonanță președințială”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Scoși din familie, cei trei frați au fost dați în plasament la asistenți maternali profesioniști.

Cei trei copii frați din Grumezoaia au fost găsiți, pe 13 august, în casă, murdari și flămânzi, iar cel mai mic dintre ei și deshidratat, după ce au fost abandonați de către părinți. Copiii au fost descoperiți de către asistentul maternal în grija căruia se află două surori de-ai acestora. Femeia venise cu copiii pe care îi avea în îngrijire pentru a fi văzuți de către părinți. Îngrijorată de modul în care arătau copiii, aceștia fiind nemâncați, neîngrijiți și însetați, femeia l-a anunțat pe primarul comunei, acesta sunând la numărul de urgență 112. Un echipaj de Ambulanță s-a deplasat la locuința indicată de către primar, cei trei frați primind îngrijirile medicale de rigoare, ulterior fiind transportați la Spitalul Municipal Huși. După câteva zile de spitalizare, copiii au revenit în familie.

Părinții celor trei copii se aflau sub monitorizarea asistenților sociali ai comunei Dimitrie Cantemir, în condițiile în care, în urmă cu jumătate de an, alți doi copii ai acestora au ajuns în grija statului. Familia se afla în atenția Primăriei din cauza consumului de alcool, alți doi copii fiindu-le luați și dați în plasament. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: