Home » Social » Sătenii din Zorleni, încremeniți în așteptarea Steluței Novac

Sătenii din Zorleni, încremeniți în așteptarea Steluței Novac

Ieri, întreg satul Zorleni aștepta ca Steluța Novac să ajungă acasă. Vecini, rude, prieteni din copilărie, consăteni, toată lumea așteptă încremenită, într-o atmosferă apăsătoare. Vestea morții i-a luat pe toți prin surprindere și tuturor le e greu să creadă că o femeie atât de bună a sfârșit într-un mod atât de cumplit, îngropată sub tone de moloz.

Părinții femeii, bătrâni și foarte bolnavi, nu acceptă că aceasta nu mai e, nu cred că ”steluța” ochilor lor nu mai este. Întreaga familie e răvășită.

În urmă cu o lună, Steluța s-a întors la Zorleni, după patru ani, ca să-și vadă părinții, să le dea niște bani, să-i ajute să rezolve diverse treburi mai grele legate de casă. A vecin-stelut-novacplecat către Italia bucuroasă că toți ai ei sunt bine. Muncea aici de opt ani, ca badantă. Îngrijea o bătrână. Banii îi trimitea acasă la părinți, la soră și la nepoți, pentru ca aceștia să suporte mai ușor greutățile vieții în România. Nu era căsătorită și nu avea copii. Apropiații spun că era fericită să le poată fi de ajutor alor ei. Acum, Steluța se întoarce acasă. Pentru a intra în pământ pentru totdeauna.

”Luna trecută a fost acasă. I-am ajutat pe părinți, care au 80-90 de ani, să descarce lemne. Mi-au spus că fata a plătit. Nu a fost căsătorită, a fost cuminte de mică, stă la 3 case de noi, ne pare foarte rău. Dumnezeu să o ierte! Ar trebui în țară la noi locuri de muncă, să nu ne ducem în străinătate. Am și eu eu cinci copii plecați. Vai de capul lor!”, povestește Vasile Tudor, vecinul Steluței.

nasa-steluta-novacStela Botezatu, nașa femeii, povestește cu emoție despre fina ei: ”A fost un copil cuminte, la doi oameni cuminți. Tatăl lor a muncit în Valea Jiului, mama i-a crescut aici. Oameni liniștiți, au avut grijă de copii. Am și eu o nepoțică plecată, mai am una în Italia, dar nu pe terenul unde a fost nenorocirea asta. Când am auzit prima dată am fost la mamă-sa, să sune fata. Mai mult de atât nu se poate mai dureros, să îți pierzi un copil. Tu bătrân aștepți ceasul ăsta, dar să afli că mai întâi îți îngropi copilul, vă dați seama ce greu e”.

 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Steluței Novac va ajunge acasă, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi.

About Simona Vasile