Home » Technology » YouTube va primi tab-ul social „Backstage” pentru a concura cu rețelele de socializare

YouTube va primi tab-ul social „Backstage” pentru a concura cu rețelele de socializare

de Dan Dobrovolschi

YouTube ar putea primi noi funcții de socializare înainte de finalul acestui an. Popularul serviciu de video sharing pare să pregătească implementarea unui nou tab social numit „Backstage”, unde creatorii de conținut vor putea publica și alte tipuri de materiale multimedia sau mesaje. 

Acesta este doar încă un pas către adăugarea de cât mai multe funcții similare cu alte servicii, care au început să apară după separarea Google+ de YouTube, scrie Go4it.

Informațiile neoficiale disponibile în acest moment sugerează că Backstage va adăuga un flux invers-cronologic pe canalul fiecărui creator de conținut. Aici, fiecare „YouTuber” va putea publica fotografii, GIF-uri, sondaje de opinie sau chiar clipuri mai scurte, pe care nu le publică pe canalul propriu. Utilizatorii vor putea de asemenea să reacționeze la aceste articole folosind materiale multimedia, iar materialele nu vor fi ordonate în funcție de algoritmi, asemeni altor rețele de socializare.

Funcția Backstage urmeză să fie activată pentru o serie de conturi de YouTube cu influență mare, urmând ca în timp să fie disponibilă tuturor celor care dețin un canal pe serviciul de video sharing. Până atunci însă, aplicația YouTube pentru mobile va primi un update care schimbă puțin pagina pe care vizionăm clipuri. 

O parte dintre utilizatorii YouTube au primit deja un update care repoziționează o serie de butoane, pentru a asigura o experiență de utilizare mai plăcută. Butoanele Like, Dislike, share, Save și Add to sunt acum disponibile prin apăsarea săgeții de lângă titlu, iar descrierea clipului apare sub acestea, în locul listei de clipuri recomandate.

Cei care folosesc YouTube pe iOS sau Android vor primi această actualizare automat, fără a instala nimic din Play Store. Schimbarea se face direct pe server în valuri, deci nu toți utilizatorii vor primi noua interfață simultan.

Sursa: mediafax.ro

About Dan Dobrovolschi