Home » Social » Aglomerație în continuare în Vama Albița, în special pe sensul de intrare în țară, unde timpii de așteptare depășind 60 de minute

Aglomerație în continuare în Vama Albița, în special pe sensul de intrare în țară, unde timpii de așteptare depășind 60 de minute

Traficul rutier prin Vama Albița, cea mai mare de pe frontiera de est a României, se desfășoară în continuare cu dificultate din cauza aglomerației, zeci de mașini și autocare formând cozi mari atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire din țară, timpii de așteptare depășind 60 de minute.

Autoritățile de frontieră se confruntă în continuare cu probleme generate de afluxul de călători care tranzitează Vama Albița în această perioadă, chiar dacă traficul ar fi trebuit să revină la normal pe finalul lunii august. Cu toate acestea, punctul de trecere al frontierei din județul nostru, principala poartă de comunicare terestră cu Republica Moldova, este foarte aglomerat, atât pe sensul de intrare în țară cât și pe cel de ieșire. În consecință, Vama Albița este folosită la capacitate maximă de către autorități, fiind deschise toate arterele de control pentru cei care vor să intre în România.

”Deși ne-am fi așteptat că traficul să mai scadă odată cu terminarea concediilor de către cetățenii cu domiciliul în Republica Moldova, traficul se menține crescut. Astfel, pe sensul de intrare în țară, timpii de așteptare depășesc 60 de minute, cu toate că se lucrează la capacitate maximă pe cinci artere de control, cu șase polițiști de frontieră și trei lucrători vamali”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Potrivit autorităților de frontieră vasluiene, pe tot parcursul lunii august, numărul celor care au tranzitat zilnic Punctul de Trecere a Frontierei Albița depășește 10.000 de persoane, cu peste 50% mai mult decât într-o zi obișnuită din an. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: