Home » Social » Rulmenți Bârlad adoptă modelul italienilor și spaniolilor în privința concediului de odihnă!

Rulmenți Bârlad adoptă modelul italienilor și spaniolilor în privința concediului de odihnă!

de Răzvan CĂLIN

Conducerea și sindicatele din fabrică intenționează ca această măsură să fie aplicată de anul viitor.

Cei puțin peste 1.300 de salariați ai SC Rulmenți SA Bârlad ar putea pleca în concediu de odihnă cu toții în luna august. Este o inițiativă a administrației societății, la care se pare că au achiesat și sindicaliștii.

rosca_vasile11_rulmentiÎnsă, cert este că, pentru moment, nu s-a luat nici o decizie în acest sens. Ideea ca fabrica să-și închidă porțile timp de o lună (de preferat, august) aparține actualei conducei a firmei. Este o metodă des folosită de mulți angajatori în multe state din Comunitatea Europeană și nu numai.

”Nu este nimic hotărât, deocamdată. Dar, așa s-ar dori, ca toată lumea să plece în august în concediu și deci, activitatea fabricii să înceteze timp de o lună. Și așa, de obicei, august este o lună în care la noi în fabrică activitatea se reduce foarte mult, funcționând, practic, doar câteva sectoare, acolo unde sunt comenzi urgente. Așa că, nu ar fi o problemă dacă s-a ar aplica și la noi această metodă prin care toată lumea pleacă odată în concediu în luna august. Dar trebuie să vedem și să analizăm cu atenție această variantă pentru a fi siguri că luăm o hotărâre în interesul oamenilor și al firmei”, ne-a declarat Vasile Roșca, președintele Sindicatului Liber (SL) ”Rulmentul” de la Rulmenți Bârlad.

Problema este că din cauza crizei prin care trece producătorul bârlădean de rulmenți, muncitorii de aici ar prefera mai degrabă să lucreze și toată luna august. Mai ales că în primăvara acestui an, nu mai puțin de 300 de salariați au rămas fără slujbe, valul de disponibilizări colective fiind pus pe seama diminuării drastice a nivelului comenzilor.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: