Home » Sport » HC Vaslui debutează în Liga Zimbrilor acasă cu Potaissa Turda, ocupanta locului patru în sezonul trecut

HC Vaslui debutează în Liga Zimbrilor acasă cu Potaissa Turda, ocupanta locului patru în sezonul trecut

În prima partida din noul sezon al Ligii Naționale de handbal masculin Handbal Club Vaslui va întâlni pe teren propriu o echipa redutabila, Potaissa Turda. Adversara vasluienilor s-a clasat pe locul patru în ediția trecută de campionat. S-a întărit cu trei jucători și a încheiat colaborarea doar cu doi. Omogenitatea lotului vasluian a avut de suferit, cu cinci jucători care au plecat și tot atâția veniți. Meciul este programat astăzi, de la ora 18.30. Casa de bilete va fi deschisă de la ora 16, iar prețul unui tichet este de 10 lei. Meciul nu va fi difuzat la televizor.

Lotul HC Vaslui este format din 18 jucători. S-au alăturat echipei portarul Răducu Tamaș de la Știința Bacau, extrema stânga Vlăduț Vlad de la Eschwege, pivotul Mihai Bușecan de la Minaur Baia Mare, interul stânga Claudiu Dediu de la CSM Ploiesti și centrul Andrei Popescu de la Minaur Baia Mare. Alături de aceștia își continuă activitatea pentru vasluieni portarii Bogdan Pralea și Ciprian Iftene, extrema stângă Marian Barac, extremele dreapta Mihai Cotinghiu și Gabriel Bujor, pivotul Didi Hrimiuc, interii stânga Călin Hagiu, Tiberius Moldovanu și Gabriel Cumpănici. Dar și centrii Mihai Sandu și Andrei Popa, alături de interii dreapta Mihai Bujor și Valentin Anton. Antrenor principal la echipa este în continuare Sandu Iacob, asistat de secundul Alexandru Acsinte. Vasluienii au încheiat colaborarea cu Ioan Polocoșer, Dragoș Soare, Tudor Stănescu, Alin Roșu și Ovidiu Pasere.

HC Vaslui este una din cele trei formații care au lotul format doar din jucători români, alături de CSM Făgăraș și CSM Focșani.

Potaissa Turda s-a întărit cu portarul Adrian Țenghea, de la Energia Targu Jiu, pivotul Dragoș Iancu de la Energia Târgu Jiu și interul dreapta Roman Zacaciurin, de la Dunărea Călărași. A încheiat colaborarea cu Marius Bondar și Peter Pallagh.

Vasluienii vor avea un debut de sezon infernal, în care vor întâlni în primele trei etape echipe care s-au aflat pe podium sau în imediata apropiere a acestuia anul trecut. În etapa a doua HC Vaslui întâlnește pe CSM Bucuresti în deplasare, formație care a jucat finala anul trecut. Iar în cea de-a treia etapa vor da peste Poli Timișoara, formație care a terminat sezonul pe locul trei.

Ediția a 59-a a Ligii Naționale de handbal masculin, redenumită Liga Zimbrilor, se anunță cea mai disputată din ultimii ani, la start aliniindu-se mai multe echipe cu pretenții. La prima vedere, Dinamo și CSM București sunt principalele favorite la câștigarea campionatului și în sezonul 2016-2017, fiecare echipă reușind să-și păstreze în proporție foarte mare loturile cu care au încheiat ultima ediție a LN. În plus, fiecare a ”adăugat” câțiva jucători de valoare importantă, atât din România, dar mai ales din afara țării.

Chiar dacă sunt încă oficiali care și-au manifestat dezacordul pentru aducerea jucătorilor străini într-un număr mai mare în Liga Națională, aceștia aduc cu siguranță un plus de valoare întrecerii, având în vedere și condițiile impuse de FRH, să fie jucători cu selecții la echipele naționale sau să provină din primele trei campionate ca valoare. În total, în România au fost aduși, în acestă vară, 27 de jucători străini, dintre care opt au evoluat în sezonul 2015-2016 în Liga Campionilor. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: