Home » Justitie » Rețea de contrabandișii de țigări destructurată de polițiștii de frontieră vasluieni!

Rețea de contrabandișii de țigări destructurată de polițiștii de frontieră vasluieni!

de Răzvan CĂLIN

11 percheziții domiciliare, 22 de persoane audiate, mii de țigarete confiscate și importante sume de bani au fost ridicate de către anchetatori.

Încă de la primele ore ale zilei de marți, 30 august, echipe ale polițiștilor de frontieră vasluieni au declanșat o amplă operațiune de anihilare a unei rețele de contrabandă cu țigări. Conform unui comunicat emis de biroul de presă al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, acțiunea a fost declanșată în jurul orei 6 de către lucrători ai Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși: ”Au fost efectuate 11 percheziții domiciliare la mai multe adrese de pe raza județelor Vaslui, Iași și Galați și au fost puse în aplicare 22 de mandate de aducere”.

Întreaga acțiune a fost coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, dar au fost angrenate și polițiști de frontieră de la unități din județul Iași. Din informațiile pe care le avem, se pare că marea majoritate a perchezițiilor s-au derulat la domiciliile unor suspecți din județul Vaslui, cea mai mare parte a membrilor rețelei fiind localnici din zonă.

”Au fost descoperite și ridicate de la fața locului atât țigări de contrabandă, cât și sume de bani sau cartele telefonice. Oricum, încă se lucrează la acest dosar și cel mai probabil mâine dimineață (31 august, n.r.) vom putea oferi detalii mai multe legate de acest caz”, ne-a declarat inspectorul principal Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Din câte se pare, acțiunea de marți est rodul unei operațiuni mai ample care a fost declanșată încă de la începutul anului în curs și la care au conclucrat mai multe structuri ale Ministerului Administrației și Internelor.

Cercetările în cauză vor fi continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: