Home » Justitie » Comuna Băcești, luată cu asalt de polițiști și jandarmi!

Comuna Băcești, luată cu asalt de polițiști și jandarmi!

de Răzvan CĂLIN

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 6 Negrești au organizat pe parcursul mai multor zile o razie pe raza comunei Băcești, prin care au urmărit identificarea persoanelor care comit fapte contrare legii, depistarea celor care încalcă normele legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Prin desfășurarea acestor activități s-a urmărit și prevenirea activităților de comerț ilicite și depistarea persoanelor care nu respectă legislația în domeniu.

”Polițiștii au instituit 3 filtre pe principalele comunicații rutiere, au organizat patrulări și alte activități pentru combaterea infracționalității. Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost controlate 118 autovehicule și au fost legitimate 138 persoane. Pentru 49 persoane care au săvârșit fapte de natură contravențională au fost luate măsuri de sancționare, astfel: 33 dintre sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 11 pentru încălcări ale Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 5 pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 14.850 lei”, a declarat comisarul – șef Ștefan Sofrone, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

În urma activităților desfășurate, au fost identificate și trei persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt din locuințe. Tot în timpul acestei acțiuni, olițiștii rutieri l-au oprit pe Ion M., de 44 ani, din comuna Bozieni, județul Neamț, care se deplasa cu autovehiculul pe raza comunei Băcești. Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat de către polițiști cu aparatul alcooltest. Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 6 Negrești, luptători de intervenție rapidă, polițiști rutieri din cadrul Poliției orașului Negrești și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: