Home » National » Managerul interimar al Spitalului Floreasca, Sorin Păun, a demisionat

Managerul interimar al Spitalului Floreasca, Sorin Păun, a demisionat

Ministerul Sănătății anunță că managerul interimar al Spitalului de Urgență Floreasca, Sorin Păun, a demisionat miercuri seara ca urmare a scandalului izbucnit la nivelul unității medicale, urmând să fie numit un nou director al spitalului. 

„În această seară, doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcția de conducere a unității sanitare. În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcționare a acestui spital până la organizarea concursului, cel târziu în luna octombrie. Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun și parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunostință elemente care să pună la îndoială onestitatea sa și calitățile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sănătății va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situației”, a declarat miercuri seara ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Anunțul ministerului a venit după ce Vlad Voiculescu a avut discuții atât cu unii dintre medicii care au demisionat miercuri cât și cu managerul Spitalului de Urgență Floreasca.

17 medici de la Spitalul de Urgență Floreasca din București, care lucrează la Unitatea Primiri Urgențe SMURD, și-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt tratați într-un mod nedemn și abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. Demisiile au fost depuse după ce au apărut spațiul public înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicușor Louchi, după ce a vizitat pe neașteptate unitatea de arși de la Floreasca, care nu era încă funcțională la vremea aceea.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: