Home » Administratie » PSD Vaslui va merge la alegerile generale, pe locurile eligibile, cu candidați din rândurile actualilor parlamentari

PSD Vaslui va merge la alegerile generale, pe locurile eligibile, cu candidați din rândurile actualilor parlamentari

PSD Vaslui va merge la alegerile generale din toamna acestui an, pe locurile eligibile, cu candidați din rândurile actualilor parlamentari, potrivit unor surse din partid, deși, până la această dată, nu și-a depus nimeni candidatura la secretariatul organizației județene de partid.

Lista de candidați ai PSD pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an nu va cuprinde, cel puțin pe locurile eligibile, nume noi față de actuala garnitură de deputați și senatori. Potrivit unor surse din partid, primele patru poziții de pe lista de candidați la Camera Deputaților vor fi ocupate de Ana Birchall, pe locul ce revine celor de la ”centru”, Adrian Solomon, ca reprezentant al zonei Bârlad, Irinel Stativă, care va fi susținut de zona Vaslui, și Dan Bordeianu, reprezentantul zonei municipiului Huși.

Pe lista de candidați la Senat, se vor regăsi, pe primele două poziții, numele actualilor parlamentari Doina Silistru, aflată la finalul celui de-al treilea mandat, și Gabriela Crețu, care are cu un mandat mai puțin decât colega sa din partid și camera superioară a Parlamentului.

”Conducerea centrală a partidului a apreciat activitatea noastră ca și parlamentari ai județului Vaslui. Eu, personal, consider că mi-am făcut datoria și, în consecință, o să-mi depun candidatura din nou la partid, unde sper să fie și aprobată”, a declarat senatorul Doina Silistru.

Biroul Permanent al Organizației Județene Vaslui a PSD a stabilit ca 12 septembrie să fie data limită până la care pot fi depuse candidaturile pentru alegerile parlamentare din toamnă. Pe lângă CV și un eseu cu ce doresc să facă în parlament, candidații vor trebui să își ia și un angajament de finanțare a propriei campaniei electorale. După analiza documentelor, Comitetul Județean Executiv, compus din 147 de membri de partid, va vota lista de candidați, care va fi trimisă spre aprobare la București.

Organizația Județeană Vaslui a PSD și-a propus ca la alegerile parlamentare din toamnă să obțină cinci din cele șapte mandate de deputat și două din cele trei de senatori care revin județului nostru. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: